Залізничники Криворізького локомотивного депо завершили «італійський» страйк

ВАЖЛИВО
01.10.20 - 11:38

Працівники Криворізького локомотивного депо завершили «італійський» страйк. Про це нашим журналістам повідомив голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України Криворізького депо В’ячеслав Федоренко.

Як ми писали, 29 вересня залізничники Криворізького локомотивного депо розпочали так званий «італійський страйк», який передбачає ретельне й прискіпливе, до дрібниць, дотримання працівниками усіх посадових інструкцій.

 

Залізничники не випускали з депо рухомий склад, заявляючи про його технічну несправність. Протестувальники висловили солідарність із криворізькими гірниками і заявили, що прагнуть звернути увагу керівництва УЗ на порушення трудового законодавства щодо оплати та умов праці, пенсійного забезпечення. Серед вимог працівників до керівництва «Укрзалізниці» – підвищення заробітної плати на 25%.

 

За добу протестної акції залізничники склали 10 актів про технічну несправність тепловозів, які вони відмовились прийняти в експлуатацію.

 

В одному з локомотивів навіть сталася пожежа, оскільки обладнання давно застаріле й зношене. 

 

В’ячеслав Федоренко розповів нашим журнаалістам, що керівництво депо, щоб упокорити протестувальників, завезло до Кривого Рогу штрейкбрехерів - залізничників Нижньодніпровськвузла і депо Синельникового. 

 

В «Укрзалізниці» це ганебне явище прокоментували так: «Задля забезпечення належного руху та після здійснення належного огляду даних локомотивів на предмет їхньої справності й усунення дрібних зауважень, вони були прийняті іншими бригадами Придніпровської регіональної філії». Сам же факт страйку у Кривому Розі в УЗ заперечують.

 

«Ми напишемо скаргу через численні порушення охорони праці, також передамо матеріали в «Укрзалізницю», до поліції та Держпраці, – підсумував лідер профспілки.

 

Страйк завершився, але проблеми у депо залишились. Детальніше дивіться у нашому сюжеті нижче.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: