Замість аптеки – амбулаторія. Восени у Покровському районі відкриється медзаклад для криворіжців

ЗДОРОВ'Я
02.08.19 - 17:12

Восени відкриється амбулаторія у Покровському районі. Очікують, що медзаклад обслуговуватиме майже 4 тисячі місцевих мешканців.

Раніше тут була аптека. Потім приміщення стояло порожнім. Втім, зараз тут тривають ремонтні роботи, які розпочалися ще на початку року.

 

«Коли колеги з інших міст дізнаються про те, що ми відкрили більше 40 амбулаторій, вони здивуються і позаздрять. Головне, що амбулаторія на Ватутіна, 61 – в максимальній близькості до людей, яких вона обслуговує. Найближча відстань – 20 метрів, максимальна – 800. Це робить доступною медицину для мешканців прилеглих територій», - зазначив народний депутат Костянтин Павлов.

 

Хід робіт під час виїзної наради контролював міський голова Юрій Вілкул.

 

Наразі ремонт майже на фініші. Вже закупили меблі та частину обладнання.

 

«В амбулаторії працюватимуть два лікарі. Це – сімейний лікар, загальної практики та лікар-педіатор. Лікарі молоді. Наразі набирають декларації для обслуговування населення. Крім цього, будуть робити загальний аналіз крові, сечі, маніпуляції за призначенням лікаря. Також буде виїзний прийом гінеколога, можливо, один раз на тиждень», - розповіла в.о. головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Світлана Квятковська.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: