Заручники епідемії. Криворізький колектив Fashion Pa застряг в Ухані через коронавірус

РЕЗОНАНС
14.02.20 - 15:37

У китайському місті Ухань, де оголосили карантин через смертельний коронавірус, перебувають учасники танцювального колективу з Кривого Рогу Fashion Pa, – BBC News Україна.

Криворіжці жили і працювали за контрактом у великому парку розваг Happy Valley (Щаслива долина).

 

«До Уханя ми приїхали з Кривого Рогу, щоб працювати танцюристами. У нас є своя програма, костюми. Ми брали участь у парадах і шоу», – розповіла одна з танцюристок Вікторія Рудько.

 

Дівчина зазначила, що її колеги згодні перебувати на 14-денному карантині вдома, але їх не забирають.

 

Контракт мав уже скоро закінчуватися, коли раптом Ухань став епіцентром спалаху коронавірусу. У місті запровадили карантин та ізоляцію. З 23 січня парк розваг закрили, а потім у гуртожитку закрили й учасників колективу.

 

«Нам спочатку сказали просто залишатися в гуртожитку. Потім гуртожиток взагалі закрили. Іноді випускають вийти за продуктами, але магазини навколо теж закриті. Їжі у нас мало, годують раз на день погано», – зауважила дівчина.

 

Після повернення з магазину їм на вході міряють температуру.

 

За словами криворожанки, по місту ходять військові, перевіряють, щоб ніхто не виходив на вулицю, штрафують, якщо побачать без маски.

 

Вікторія каже, що українці давно зібрали речі і чекають на евакуацію.

 

Нагадаємо, напередодні українська влада заявляла, що українців з Уханя заберуть 11 лютого. Проте 11 лютого повідомили, що евакуації не буде. Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька на брифінгу в Києві заявила, що українців не забиратимуть, поки в Україні все не буде готове, щоб їх прийняти на карантин.

 

Як ми писали, українців планують евакуювати з Китаю 19 лютого.

 

Фото BBC News Україна.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: