Зашквар навколо «Чорнобиля»: у серіалі використали відео українського режисера без його дозволу

ЦІКАВО
13.06.19 - 16:57

Український режисер Андрій Приймаченко звинуватив творців серіалу «Чорнобиль» у використанні його відео без дозволу. Про це чоловік повідомив у Фейсбук.

«HBO використав моє відео в серіалі "Чорнобиль". Дуже радий бути маленькою частиною цього проєкту (хоча мого дозволу і не питали)! Роками я цікавився та, як міг, популяризував тему катастрофи на ЧАЕС, і ось – несподіваний поворот», – йдеться у дописі.

 

Мова йде про перший епізод, у якому є візуалізація телефонної розмови диспетчера Центрального пункту пожежного зв'язку з диспетчерами воєнізованої пожежної частини.

 

Для видання «theБабель» Андрій Приймаченко розповів, що творці серіалу на зв'язок з ним не виходили, натомість він сам написав сценаристу Крейгу Мейзіну у твітер.

 

У фільмі показані події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Прем'єра серіалу відбулася на телеканалі HBO 6 травня. «Чорнобиль» очолив рейтинг найпопулярніших серіалів в історії, які дістали найвищу оцінку глядачів за даними International Movie Data Base.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: