Засихає до коріння. У Кривому Розі протестували інноваційний препарат для боротьби з амброзією

ПОДІЯ
26.08.20 - 14:15

На календарі - кінець серпня. Для людей з алергією - час протистояння загостренням, бо амброзія саме на піку свого цвітіння. Аби запобігти розповсюдженню пилку-алергену, в місті провели експеримент. На ділянці у балці Калетіна протестували новий біохімічний засіб проти амброзії.

«Це серйозне наукове дослідження і серйозні препарати, яких боїться амброзія в містах - там, де вона може заподіяти найбільшу шкоду мешканцям», - розповів мер Юрій Вілкул.

 

Ділянку у Саксаганському районі обприскали новим препаратом три тижні тому.

 

«Зараз відбулись дослідження з запровадження біологічного препарату. Вибрали природний продукт, який можна використовувати на територіях, наближених до житлової забудови, щоб він не нашкодив ні здоров’ю мешканців, ні тварин, ні навколишньому середовищу», - пояснила начальниця міського управління екології Світлана Охотнікова.

 

Уже за 15 хвилин були готові перші результати іспиту інноваційного методу. Алергенна рослина почала засихати.

 

«Препарат не має запаху, безбарвний, не шкідливий. Навіть, коли відбувається обробка неподалік зон, де гуляють діти й тварини, жодних проблем ніхто не відчуває. Продукт не викликає ніяких алергічних реакцій – це все підтверджено дослідженнями. Ми маємо усю документацію – отримали висновок санепідемстанції про можливість його застосовування», - каже представник компанії-виробника Роман Шевченко.

 

Створений препарат на основі магнію та вітамінів. Такий мікс, кажуть розробники, смертельний для амброзії. Від застосування засобу амброзія повністю відмирає до коріння. Ця рослинна однорічна, і якщо вона засохла, то пилок давати вже не буде.

 

Вдалі результати експерименту дають зелене світло для подальшого використання препарату у Кривому Розі. Невдовзі проведуть процедуру закупівлі цієї послуги, і зовсім скоро у нашому місті почнуть серйозну боротьбу проти шкідливої рослини.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: