Затискали руки в лещатах, різали вуха і заганяли скоби: криворізькі підлітки - про тортури в підвалі

РЕЗОНАНС
04.08.20 - 13:10

Історія викрадення двох криворізьких підлітків та їх катування у підвалі гаража набула широкого розголосу й вийшла за межі Кривого Рогу. Учасників гучної події запросили на національниїй телеканал, де вони ще раз переповіли жахливі подробиці.

Як ми писали, два тижні тому у Кривому Розі сталося викрадення двох підлітків 14 і 16 років. Хлопчиків не було вдома півтори доби. Батьки подали їх у розшук, і поліція знайшла дітей у підвалі в гаражі в Покровському районі. За словами правоохоронців, хлопчаків били й утримували в полоні троє дорослих чоловіків. На відео, яке розмістили в мережі поліцейські, видно, що діти виснажені й закривавлені.

 

Згодом хлопці розповіли, що каталися на велосипедах на Сухій Балці. Коли злетіла педаль від велосипеда, заїхали у двір і побачили там машину БМВ, біля якої товпилися чоловіки. Згодом ці чоловіки перегородили їм дорогу, піймали, натягли мішки на голови і запроторили у великий підвал із ґратами. За словами правоохоронців, там дітей катували.

 

Одразу після того, як малих бранців визволила поліція, ми поспілкувалися з матір'ю одного з хлопчиків і дізналися, наскільки сильно постраждали діти.

 

У програмі на телеканалі Україна матері обох дітей та психолог, який з ними спілкувався, поділилися подробицями теперішнього стану хлопчиків. Про тортури, яким їх піддавали, розповіли й самі діти.

 

З'ясувалося, що у них стріляли будівельним степлером і вганяли їм скоби в різні частини тіла. У старшого хлопчика - ліва кисть прострелена з травматичного пістолета, права рука зламана, розірвана вушна раковина. У меншого підлітка на пальцях - рани від пилки для лобзика, нею намагалися відрізати пальці. В обох - струс мозку, численні синці, рани й подряпини. 

 

"Мою руку затискали у лещатах, - розповідає 16-річний хлопець. - Кілька дорослих чоловіків били нас дерев'яними предметами по всіх частинах тіла - палицями, брусами. Стріляли скобами від степлера - мені увігнали 12 штук, моєму другу - в руки їх вбивали, хотіли відрізати палець. Намагались вбити цвях у руку, надрізали вухо ножем і з травматичного пістолета прострелили руку". 

 

"Я лежав, і раптом мені в ногу врізався обріз і майже відрубав палець на нозі. Били по голові, рука й досі дуже болить, розпухла, і ще сідниці в синцях. Били битою, на ногах теж дуже багато ран. Чоловік, який нас утримував, потім у машині займався сексом із жінкою, ми довго слухали стогони, а згодом він і нам погрожував сексуальним насиллям", - зізнається 14-річний хлопчик. 

 

Психолог, який спілкувався з дітьми, розповів, що у них - гостра реакція на стрес, поганий апетит, розлади сну. У старшого - більш легка форма, а от менший тримається погано, його переслідують нічні жахіття, з'явилися страхи й агресія, він кричить і прокидається від страху, але вранці цього не пам'ятає. Є деякі прояви амнезії, не пам'ятає друзів, учителів. Об'єднує обох хлопчаків відчуття тривоги. 14-річний хлопчик постійно стежить за машинами, дивиться на номери. Це тривожно-фобічний розлад, постравматичний. 

 

Діти пережили приблизно те, що бійці на фронті, - готові були померти. Їм потрібна реабілітація, - впевнений фахівець. 

В ефірі програми матері підлітків заявили, що бояться за своїх дітей і остерігаються помсти. Вони майже впевнені, що ніхто не буде покараний за цей злочин, бо кривдник має впливових рідних і зв'язки.

 

Нагадаємо, спершу поліція затримали чоловіка, 1984 року народження, як можливого підозрюваного. Його звинувачують у катуванні, незаконному позбавленні волі та грабежі. Затриманий чоловік, власник гаража, вже був судимий за побиття та є фігурантом 15 різних справах за адміністративні правопорушення. 

 

Стало відомо, що затримали ще одного чоловіка, який нібито брав участь в утриманні дітей у підвалі. Третій учасник злочину поки перебуває на волі. 

 

Чекатимем на коментар Криворізького відділу поліції щодо затриманих та перебігу розслідування цієї справи.

 

 

 

Відео порятунку хлопчиків поліцією - нижче.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: