Завтра - 1 вересня! Чи вистачає шкільних підручників у криворізьких школах?

ОСВІТА
31.08.20 - 15:22

Завтра, після піврічної перерви, школярики знову сядуть за парти. Криворізькі школи входять у новий навчальний рік, маючи 98 % необхідних підручників. Цьогоріч, нарешті, вирішене проблемне питання забезпечення книжками учнів третіх та сьомих класів.

Забезпечення українських шкіл підручниками - компетенція Міністерства освіти. Кошти на це виділяє державний бюджет. Щорічно підручники з терміном використання понад п'ять років, або ті, що не відповідають новим освітнім програмам, списують. У цьому навчальному році 100-відсотково оновлено фонд підручників для "Нової української школи" і частково - для сьомих класів.

 

"Повністю оновлюється фонд підручників для учнів 3-х класів, на сьогодні вже отримано понад 95 тисяч нових примірників (96%), а також частково оновлено фонд підручників для учнів 7-х класів - це всесвітня історія, історія України та інформатика" - пояснює Марина Павленко, методист Інноваційно-методичного центру.

 

Бібліотека 109-ої школи готова до прийому учнів. У закладі кажуть, що початкові класи забезпечені підручниками повністю. Майже на 100 відсотків вирішено питання для учнів 5 - 9-х класів, гірше - з книжками для шестикласників.

 

"Існує невелика проблема з підручниками для 6-го класу, але ця проблема - на державному рівні, тому що торік не були надруковані підручники за 6-й клас", - каже Вікторія Чернявська, заступник директора з навчально-виховної роботи 109-ої школи.

 

Альтернативою друкованим підручникам залишається електронна освітня платформа. Її запроваджено в усіх криворізьких школах.

 

"У школі створено сайт, де зібрані повністю всі електронні версії підручників. Діти з 1-го по 9-й клас мають доступ до цих підручників, також є платформа Гугл-клас, яка повністю допомагає у цьому питанні і там також є всі електронні підручники", - пояснює Вікторія Чернявська. 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: