Завтра - День знань. За якими правилами він відбудеться у криворізьких школах?

ОСВІТА
31.08.20 - 16:55

Завтра - День знань, криворізькі школярі, нарешті, сядуть за парти. Чи готові до цього наші школи? Ще 26 серпня майже практично всі навчальні заклади Кривого Рогу отримали "паспорти готовності", - кажуть у міському департаменті.

 

Зараз Кривий Ріг і вся наша область перебувають у "зеленій зоні", тому 1 вересня діти все-таки сядуть за парти, і навчання буде очним, але з обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів. 

 

Як ми писали, 4 працівники шкіл в Інгулецькому районі мають позитивний результат на коронавірус, тож вони нині перебувають на самоізоляції.

 

Керівництво криворізьких шкіл отримало рекомендації з організації навчального процесу. За вимогами МОН та МОЗ, масових заходів на свято Першого дзвінка не буде. Зустріч педагогів з дітьми повинна відбутись не у форматі "лінійки", щоб уникнути масового скупчення людей.

 

Батьки можуть бути присутніми, якщо свято відбудеться на пришкільній території, з дотриманням дистанції між дітьми. А от вхід до школи батькам заборонили.

 

Серед обов’язкових протиепідемічних заходів – температурний скринінг безконтактним термометром усіх працівників закладів. Педагоги повинні стежити за самопочуттям та здоров’ям дітей.
 

До роботи вчителів допускатимуть лише в масках, які вони повинні змінювати кожні три години. За найменших симптомів ГРВІ або температури вище 37,2 °С, одразу звертатися до сімейного лікаря.
 

Найважливіше правило - ретельне миття рук та обробка спиртовмісним антисептиком. Санітайзери будуть стояти на вході до закладів. 

Час початку та завершення занять для окремих класів і груп має бути різним. Графік харчування – також. Він залежить від максимальної кількості учнів, які можуть одночасно обідати, дотримуючись дистанції в 1 метр.

В їдальнях відстань між столами повинна бути 1,5 м. Сидіти за ними можуть не більше 4-х людей.

Після кожного заняття рекомендоване 10-хвилинне провітрювання класу. Паралельно необхідно продезінфікувати дверні ручки, столи, місця для сидіння.

Захисні маски школярам на уроках можна не надягати – лише на перерві. Учні початкових класів взагалі можуть ними не користуватися всередині закладу. 

Дітей із класу, в якому зафіксують випадок коронавірусу, одразу відправлятимуть на самоізоляцію.
 

Детальніший перелік протиепідемічних заходів від МОН дивіться тут.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: