Зазеленіло, забіліло... На Чорному морі в Одесі купатися небезпечно через цвітіння води

СОЦІУМ
01.07.20 - 13:10

Вода Чорного моря забарвилась у зелений колір, що може вплинути на здоров'я. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

"Вода на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль, та стала смарагдовою. Навіть у відкритому морі з'явилися величезні жовто-зелені плями. Хвилі, що нагнало вітром, пофарбували у зелене пляжі й самих відпочивальників. До речі, лякає не тільки колір води, а й її запах", - йдеться у повідомленні Головного управління.

 

Екологи пояснюють ситуацію тим, що до берега прибилось багато водоростей, які почали розкладатися від впливу високої температури повітря. Іншими словами, море заквітло.

 

Тому ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області застерігає населення від купання у такій воді, особливо - дітей. Отруйні речовини, що супроводжують "цвітіння" морської води, здатні накопичуватись в організмах морських мешканців. Бажано утриматись від споживання морської риби, мідій, які виловили на одеському прибережжі та причорноморських лиманах.

 

Фото з фейсбук-сторінки Миколи Вікнянського.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: