Збірна України з футболу впевнено переграла команду Литви. Рахунок 2-0

СПОРТ
12.10.19 - 14:00

Учора, 11 жовтня, в Харкові на стадіоні «Металіст» відбувся матч в межах 6-го туру кваліфікації на Євро-2020. На полі зустрілися Національна збірна України та збірна Литви. Наші хлопці перемогли з рахунком 2-0.

Це була вже 10-а зустріч між «синьо-жовтими» та литовцями. У минулому наші козаки шість разів перемагали суперників, один раз зіграли внічию та двічі програвали. У вчорашньому матчі українці були фаворитами. Це й не дивно, бо після 5-ти поєдинків Україна займала 1-ше місце у турнірній таблиці, випереджаючи других у групі Португальців на 5 пунктів.

 

Цікаво, що на матч збірної з Литви приїхали всього 91 вболівальник. Хоча трибуни не були заповнені вщент, наші фанати показали неймовірну підтримку, що дозволило піднести бойовий дух наших хлопців.

 

Зі стартового свистку підопічні Андрія Шевченка почали контролювати м’яч. Вже на 7-й хвилині був небезпечний момент, подачу з кутового замикав Тарас Степаненко, але півзахисник влучив у штангу. «Синьо-жовті» продовжили тиск на ворота Черняушкаса. 
На 26-й хвилині 7-й номер збірної Андрій Ярмоленко небезпечно пробивав з-за штрафної. Шкіряний пролетів в декількох сантиметрах від стійки воріт.

 

Тотальна перевага українців вилилась у гол, який на 29-й хвилині забив півзахисник італійської «Аталанти» Руслан Малиновський. Йому красиво п’ятою асистував Жуніор Мораєс. Через п’ять хвилин наші знову могли відзначатися, Ярмоленко зайшов у штрафну суперника та сильно пробив. М’яч влучив у поперечку. Перший відрізок гри завершився з рахунком 1-0 на користь України.

 

Другий тайм поєдинку майже не відрізнявся від першої половини: «синьо-жовті» контролювали м’яч, створювали моменти і не дозволяли литовцям переламати хід зустрічі. На відміну від першого тайму, у другому - футболісти грали трохи брудніше. На 54-й хвилині півзахисник Литви Арвідас Новіковас отримав попередження від арбітра за те, що наступив на ногу нашому гравцю. Через хвилину вже Степаненко заробив «гірчичник» за «накладку».

 

На 57-й Жулпа сфолив проти Ярмоленка біля своє штрафної та отримав жовту картку. Стандарт взявся виконувати Малиновський і забив у дальній кут від литовського воротаря. Дубль та третій гол у кваліфікації на рахунку 26-річного футболіста.

 

Українці і далі тиснули на суперників. На 79-й Соболь прострілював з лівого флангу на гравця «Ман-Сіті» Олександра Зінченка. Той з 13-и метрів у площину не влучив.

 

Перший момент Литви відбувся аж на 83-й, але Андрій П’ятов стояв на сторожі та відбив небезпечний постріл.

 

На 88-й хвилині 10-й номер України Євген Коноплянка, який вийшов на заміну, міг робити рахунок розгромним, але, накрутивши декількох суперників, пробив повз ворота.

 

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу наших футболістів.

 

Наступний матч буде для України дуже важливим. Наші зіграють у Києві на НСК «Олімпійський» проти Португалії. Для українців достатньо зіграти внічию, щоб забезпечити собі вихід у фінальну стадію Євро-2020. Гра стартує у понеділок, 14-го жовтня, о 21.45 за київським часом.

 

Фото пресслужби Української асоціації футболу.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: