Збирав інформацію про ЗСУ. У Дніпрі СБУ затримала агента «МДБ ДНР»

КРИМІНАЛ
18.03.21 - 13:58

У Дніпрі контррозвідка Служби безпеки України під час спецоперації затримала агента так званої «МДБ ДНР». Зловмисник збирав розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи, що дислоковані на території регіону, - інформує СБУ.

Для отримання розвідданих, «куратори» налагодили інформатору закриті канали зв’язку, у тому числі для відправлення електронних повідомлень.

 

За попередньою версією слідства, мешканець тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини був завербований ватажками незаконних збройних формувань. За завданням представників так званої «МДБ ДНР» його було направлено до Дніпропетровської області для збору розвідувальної інформації. Зловмисників, насамперед, цікавили відомості про особовий склад і військову техніку підрозділів Збройних Сил України.

 

Для переміщення територією регіону і ведення зовнішнього спостереження зловмисник використовував власний автотранспорт.

 

Під час обшуків за адресою проживання ворожого агента правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності, зброю та боєприпаси.

 

Слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру за ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

 

Вирішують питання обрання зловмиснику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: