Здали сміття - купили шаровари. Школярі Криворізького району активно сортують сировину

ЕКОЛОГІЯ
01.07.19 - 13:47

У 2018-2019 навчальному році до проекту «Я сортую з «Чистим містом» долучилися і 3 сільських школи Криворізького району. Діи виручили кошти і придбали намет для змагань та шаровари для творчих виступів, - розповідає пресслужба ЗПП "Чисте місто КР".

Першою з Криворізького району до проекту долучилася Глеюватська ЗОШ. За отримані від збору вторинної сировини кошти шкільне самоврядування придбало шаровари для концертних виступів.

 

Учні робили кумедні «папероїди» для збирання макулатури в класах, тренувалися в навичках сортування вторинної сировини для практичного використання вдома, створювали творчі роботи із вторинної сировини та намагалися знайти шляхи вирішення важливих екологічних проблем.

 

Ще одним закладом поряд з нашим містом, де сортують та заробляють на вторинній сировині, стала Широківська школа №2. тут діти проводили акцію «Чисте селище». Серед мешканців селища розповсюджували агітаційні листівки «Не забруднюйте місцевість!», а при школі відкрили пункт прийому вторинної сировини.

 

За результатами шкільної акції «Чисте селище», учні 1-11 класів зібрали і здали сировини на 1089 гривень, які витратили на придбання намету для змагань та призів учням. 

 

У Новопільському навчально-виховному комплексі підбили підсумки співпраці з підприємством «Чисте місто» з роздільного збору сировини, який заклад розпочав ще в лютому. За цей час НВК здали таку кількість макулатури, яка врятувала 80 дерев.

 

Спільнота виробила власний курс «Чисте село». На території одразу декількох сіл: Новопілля, Степове, Новомайське, Червоні Поди, Коломійцеве пройшла акція «Чисте село», за ініціативи представників місцевої громади, у межах міжнародного акції-челенджу #trashtag.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: