Зенітники 17-ї танкової Криворізької бригади стали кращим бойовим розрахунком

ВІЙСЬКОВІ
22.06.19 - 13:50

На полігоні відбувся фінальний етап конкурсу на кращий бойовий розрахунок ЗУ-23-2 серед 12 бригад. Зенітники 17-ї танкової Криворізької бригади вибороли перше місце.

Про це повідомили у пресслужбі бригади.

За умовами конкурсу, учасники випробовували себе у розгортанні і переведенні до бою розрахунку ЗУ-23-2 на час, стріляли по наземних цілях-мішенях типів БТР та «завислий вертоліт», а також стріляли у повітряні цілі на влучність. Для виконання цього нормативу мінометники запускали у повітря міну 120мм.

«Перший конкурс розпочався з розбирання автомату, другий – його збирання, заміна стволів, третій – спорядження стрічки набоями. Потім перемістилися на нову ділянку для виконання стрільби по наземних та повітряних цілях. Одна з них – БТР з відстані 830 метрів, вражали ціль типу «завислий вертоліт» з відстані 1300 метрів.

 

Були запущені у повітря міни 120 мм. По них вогонь вели з відстані 1800 – 2000 метрів. Стріляли почергово двома розрахунками. Після чого повернулися в базовий табір, де виконали норматив з теоретичної частини конкурсу - відповідали на запитання. О 15-й годині відбулося загальне шикування бригад та оголошено переможців», – поділився своїми враженнями навідник ЗУ-23-2 Олег.

Під час змагань головну увагу судді приділяли якості виконання стрільби, максимальній кількості влучень по повітряних цілях, а також якості та швидкості виконання нормативів за встановлений час.

Першим трьом переможцям конкурсу вручили грамоти: 3 місце – 30 бригада, 2 місце – 24 бригада, 1 місце – 17 бригада. Криворізькі бійці отримали грамоту та сертифікат на 12 тисяч гривень. Також від командира бригади зенітники отримали грамоти та подяки.

 «Ми готувалися заздалегідь. Найскладніше було те, що під час спорядження стрічки набоями машинка дала збій, і ми не вклалися в один із нормативів. Потім переймалися, щоб надолужити втрачений час у наступних конкурсах. Зрештою ми свого досягли – виграли з відривом у 200 балів від найближчого суперника», – підсумували зенітники нашої бригади.

 

Фото зі сторінки 17-ї танкової бригади у фейсбук.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: