«Житломасив задихається, люди хворіють», – криворіжці потерпають від спалювання шин

ЕКОЛОГІЯ
06.08.19 - 16:49

Мешканці вулиць Шишкіна та Івана Сірка вже 3 роки страждають від смороду. Запевняють, на закритій території неподалік їхніх домівок палять шини. Дихати забрудненим повітрям від згоряння шинних відходів втомилися і вже вдруге покликали на допомогу екологів.

Проблеми, кажуть люди, почалися ще в 2016-му році. І тоді ця історія вже мала розв’язку. Після екологічної перевірки Дніпропетровський окружний адміністративний суд припинив незаконну діяльність підприємства. Втім, за свідченнями мешканців, нещодавно паління шин та інших гумовотехнічних виробів відновилося. Від того у багатьох з’явилися чи загострились проблеми зі здоров’ям.

 

За документами, власник проблемної території – підприємство «Терни-авто». Орендатор – фірма «Екотранс-Сервіс». Саме на них нарікають мешканці.

 

Укотре люди звернулися за допомогою. Тому міські та державні екологи взялися перевірити проблемне місце ще раз. Громадський інспектор з охорони довкілля Державної екологічної інспекції України Едуард Горьовий каже, фірма просто змінила свою назву і, певне, продовжує займатися утилізацією непотребу.

 

Дирекція цієї території скарги мешканців відхиляє. Стверджують – шини тут не палять, бо підприємство на ремонті і зараз не працює.

 

Міське управління екології спільно з колегами з Державної інспекції зазначають: «Якщо гуму тут таки спалюють – винні будуть покарані. Оптимальний варіант – накладання арешту на майно і повна заборона його експлуатації».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: