Живуть серцем. У Кривому Розі волонтери годують пенсіонерів і безхатьків

СОЦІУМ
06.02.19 - 15:05

У Кривому Розі понад рік волонтери благодійної організації «Живи серцем» годують безпритульних дітей, пенсіонерів і безхатьків. У MediaHub з журналістами ТРК «Рудана» поспілкувалась замдиректора фонду Наталя Ракитянська.

«Наша організація працює трохи більше року. Починали з того, що просто на вулиці годували людей, які не виживуть без гарячої їжі. Думали, що їх прийде мало. Але у першу ж годівлю прийшло понад сто. Одна бабуся скаржилася, що свої 1300 гривень пенсії повністю витрачає на ліки та комунальні послуги. Просила взяти порцію з собою. Звертаються до нас люди  з залежностями. Кілька разів приходили безпритульні діти.

У нашому благодійному фонді нас усього п’ятеро. Годуємо людей раз на тиждень о 10.30 на кільці 44-го кварталу, за сквером навпроти ринку. У такий день встаю о 3-й ранку, аби приготувати їжу. Продукти і консервація – це допомога від простих криворіжців. Хтось дізнався про нас із оголошення, хтось – зі сторінки групи у Facebook. Нещодавно для пенсіонерів три вечори поспіль збирали продукти біля супермаркету по вулиці Мусоргського.

 

Ми не маємо спонсорів і усе робимо своїми силами. Адміністрація Покровського району пішла нам назустріч і виділила приміщення. Зараз воно потребує ремонту. Плануємо збирати тут людей для годівлі кілька разів на тиждень. Проводити вечори для дітей-інвалідів. У планах – допомагати мешканцям району Північного ГЗК, серед яких багато пенсіонерів», – каже Ракитянська.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: