Зловживання на 80 млн грн? Стали відомі подробиці обшуків НАБУ на «Криворізькій теплоцентралі»

РЕЗОНАНС
17.09.19 - 17:03

Як ми писали, сьогодні на підприємстві АТ «Криворізька теплоцентраль» проводять обшуки співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Щойно у бюро надали офіційний коментар.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки у приміщеннях низки комерційних компаній та АТ «Криворізька теплоцентраль» (100% належить державі). Слідча дія санкціонована і здійснюється під час розслідування фактів зловживань службових осіб держпідприємства при здійсненні господарських операцій «Криворізькою теплоцентраллю» на загальну суму понад 80 млн грн.

 

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ ведуть із січня 2019 року. Попередня правова кваліфікація — ч.5 ст. 191 КК України», – йдеться у повідомленні НАБУ.

 

В антикорупційному бюро зазначили, що це вся інформація, яку можуть повідомити, щоб зберегти таємницю слідства.

 

Як ми писали раніше, «Нафтогаз України» оприлюднив інформацію про тепловиків, борги яких ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону цього року. У переліку боржників - Криворізька теплоцентраль з боргом у 1,7 мільярда гривень.

 

Частина 5 статті 191 ККУ. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. За такі дії може загрожувати позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: