Злиденна Укрпошта? У Кривому Розі люди відвідують пошту, ризикуючи життям

СОЦІУМ
10.08.20 - 15:33

Отримати листа або заплатити за комуналку, ризикуючи здоров’ям, - у таких умовах відвідують місцеве поштове відділення мешканці віддаленого селища "вулиця Шиферна", у народі більш відомого як селище Ілліча. Будівля в Металургійному районі перебуває в аварійному стані та давно потребує ремонту. Два інших варіанти - закриття поштамту або переїзд до нового приміщення.
 

Місцеві жителі остерігаються, що будівлю закриють. Ситуація патова – без пошти не обійтись, але одного дня інакше будівля просто обвалиться. 

 

 

«Капітального ремонту тут ніколи не було, періодичного, мабуть, теж. Та й жіночка, що тут працює… Робоче місце не відповідне, не знаю, куди Укрпошта дивиться. Взимку стеля обвалюється, опалення немає, а людина вимушена працювати в таких умовах! Ми взагалі дуже вдячні їй, за те, що вона тут працює, адже мало хто на такі умови згодиться», - говорить один з місцевих, Михайло Толмаченко.

 

 

Працівниця пошти говорити на камеру наших журналістів відмовилася, і всередині будівлі просила не знімати. 

 

«Ми пропонуємо нашу пошту перенести за адресою Бобруйська, 10. Там раніше у нас був аптечний пункт, тепер він знаходиться в нашій 9-ій амбулаторії. І тепер там є місце, де розташувати нашу пошту», - пропонує Алевтина Гузик, місцева мешканка.

 

 

Потенційне нове приміщення для старої пошти - в центрі селища. Всередині будівлі - кілька відремонтованих кімнат. Та чи можна передати їх на баланс "Укрпошти"? 

 

 

«Запропоноване приміщення є житловим фондом. Через це юридично неможливо використовувати його для роботи поштового відділення. Ми отримали лист з поясненням цієї ситуації, що Укрпошта - у скрутному становищі, але вони проводять планові ремонти у приміщеннях поштових відділень, в тому числі - по Кривому Рогу», - коментує Сергій Сиротюк, начальник міського управління транспорту та телекомунікацій.

 

 

Тож питання щодо переїзду або закриття поштового відділення не стоятиме. Як і питання ремонту старої будівлі. Цьогоріч точно. Причина - у грошах, яких, запевняють в "Укрпошті", - не вистачає.

 

Разом з тим в обласному керівництві держпідприємства обіцяють врахувати ремонт приміщення при формуванні бюджету на наступний рік. Пошта в колишньому селищі Ілліча працюватиме і надалі - у звичних спартанських умовах з надією на зміни.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: