Зміни до міського бюджету, ґрант від ЄБРР та екологічні питання обговорили депутати на сесії Криворізької міськради

ВАЖЛИВО
28.11.19 - 9:14

Учора на пленарному засіданні сесії депутати міськради внесли зміни до міського бюджету і до програми "Здоров'я нації". Обранці ухвалили рішення про реалізацію інвестиційного проєкту "Підвищення енергоефективності громадських будівель у місті Кривому Розі".

 Збільшення доходів міського бюджету відбулося за рахунок перерозподілу субвенцій у сумі понад 1 мільйон гривень.

 

Такі пропозиції надали депутати обласної ради. Враховуючи економію, майже на 14 мільйонів збільшено фінансування галузі охорони здоров"я.

З урахуванням нових надходжень, доходна частина бюджету перевищила 7 мільярдів 740 мільйонів гривень. Ці показники є орієнтиром для формування бюджету міста на 2020-ий рік.

 

"Зараз іде формування бюджету на наступний рік. Він іде відповідно до бюджетного законодавства. Все буде залежати від доходної частини бюджету. Зараз ми детально уточнюємо з податковими інспекціями питання економічного розвитку міста. У наступному бюджеті ми плануємо зберегти все те, що напрацьовано у цьому році, збільшити соціальні стандарти, бо місто повинно розвиватися", - прокоментувала Олена Рожко, директор департаменту фінансів виконкому міськради.

 

Депутати розглянули проєкт рішення про надання дозволу на укладення договору між комунальними підприємствами, міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку. Йдеться про інвестиційний проєкт "Підвищення енергоефективності громадських будівель". Він дасть змогу поліпшитися умови навчання для понад 26 тисяч учнів шкіл та вихованців дитсадків. До Проєкту включені 44 бюджетні заклади. Передбачається здійснення комплексної термомодернізації 22 громадських будівель. Очікуваний результат - скорочення енергоспоживання на 14 тисяч мегават годин на рік, зменшення витрат міського бюджету і збільшення терміну експлуатації будівель на 30–50 років. 

 

"Підкреслюю важливість цього питання, тому що це - наші діти, це садочки, школи. І ми не можемо втрачати можливість, щоб нам Європейський банк надав 1 мільйон євро ґранту", - зазначила Світлана Фролова, депутат міськради.

 

Депутати ухвалили цей проєкт рішення.

На засіданні порушували і питання забруднення атмосферного повітря підприємством АрселорМіттал Кривий Ріг.

 

Нагадаємо, у Кривому Розі відкрито приймальню Міністра енергетики та захисту довкілля. Під час перебування у нашому місті, радник міністра Володимир Дібцев отримав від міського голови пакет документів.

 

У них відображені показники екологічної ситуації та пропозиції керівництва міста, екологів і громадськості стосовно зменшення шкідливого впливу виробництва на довкілля. 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: