Знову відклали. На суд у справі спаленої криворізької дівчинки Аміни Менго не з’явилися адвокати

РЕЗОНАНС
29.11.19 - 17:04

Cьогодні у Дзержинському районному суді мало б відбутися слухання у резонансній справі про наругу над тілом 6-річної Аміни Менго. Проте засідання вчергове відклали – обидві сторони наполягали на оголошенні перерви.

Розгляд кримінальної справи за обвинуваченням подружжя у нарузі над тілом прийомної дитини Аміни Менго триває вже понад два роки. Спалені останки загиблої шестирічної дівчинки знайшли у річці влітку 2017-го.

 

Нагадаємо, протягом розгляду справи прийомні батьки Аміни, подружжя К., залишаються на волі. Їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за частиною 3 статті 297 (Наруга над тілом загиблого) Кримінального кодексу України та статтями 383, 384 КК (Завідомо неправдиві показання).

 

Як ми писали, інтереси бабусі дівчинки тепер представляє новий адвокат – представник Першого центру з надання безоплатної правової допомоги Сергій Гуртовий.

 

Проте на сьогоднішнє засідання він не прийшов, посилаючись на стан здоров’я. Захисник обвинувачуваних теж повідомив, що не встигає приїхати, бо затримався на засіданні у Жовтневому суді.

 

«Справа у тому, що мій адвокат захворів. У нього вірус, на легені ускладнення, температура. Два роки тривають судові засідання. Справа надто складна, тому все це так довго тягнеться», – зазначила бабуся загиблої Аміни, Елла Менго.

 

Суддя Наталія Вікторович задовольнила клопотання сторін про оголошення перерви у справі та визнала неможливість проведення засідання за відсутності адвокатів.

 

Наступне слухання призначили на 6 грудня.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: