Знятий у Кривому Розі фільм Олега Сенцова "Носоріг" презентували на кінофестивалі в Болгарії

КУЛЬТУРА
02.04.21 - 11:00

Майбутній кінофільм режисера Олега Сенцова "Носоріг" презентували на кінофестивалі в Болгарії.

Як ми писали, зйомки цієї стрічки проходили у Кривому Розі та Львові й завершилися торік у грудні.

 

Нагадаємо, зйомки кінострічки стартували наприкінці вересня і тривали на кількох криворізьких локаціях. Сюжет фільму розповідає про події буремних 90-х років. По завершенні зйомок Сенцов подякував криворіжцям за гостинність і допомогу.

 

Тепер проєкт цієї кримінальної драми взяв участь у секції Works in progress кіноринку Sofia Meetings 2021 на Міжнародному кінофестивалі в Софії (Болгарія). 

 

"Фільм є третьою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році "Носоріг" вже був представлений на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де отримав нагороди за найкращі проєкт і пітчинг. Проте роботу над картиною тоді було призупинено через незаконний арешт Олега Сенцова російськими спецслужбами 2014 року та подальше його ув'язнення. Після звільнення режисера 2019 року з російського полону, роботу над проєктом було відновлено", – йдеться у повідомленні.

 

"Носоріг" створюється в копродукції України, Німеччини та Польщі. Створення стрічки підтримано Державним агентством України з питань кіно, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg, Польським кіноінститутом, а також фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, створеним при Раді Європи.

 

Джерела - Укрінформ, Рудана.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: