Зручності для велосипедистів: на магістралях Кривого Рогу облаштують велодоріжки

БЛАГОУСТРІЙ
21.05.19 - 11:32

Зручності для велосипедистів: у Кривому Розі облаштовують велодоріжки як на нових, так і діючих автомагістралях.

На травневій сесії депутати розглянуть питання про внесення змін до муніципальної Програми безпеки дорожнього руху, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики виконкому.

 

Мова йде про виділення коштів на початок комплексного проектування з облаштування велодоріжок на основних автошляхах.

 

«У нашому місті комплексно підходимо до безпеки всіх учасників дорожнього руху», - сказав мер Юрій Вілкул.

 

«Кількість велосипедистів за останні декілька років збільшилася в рази, і питання їхньої безпеки на дорогах, а також всіх учасників дорожнього руху - на першому місці. Ми сьогодні говоримо про комплексну реконструкцію і будівництво доріг, встановлення світлодіодної підсвітки на регульованих і нерегульованих пішоходних переходах, облаштування світлофорами проблемних переходах. Велосипедисти є також учасниками руху і їхня безпека та комфорт вкрай важливі», - зазначив заступник мера Олександр Катриченко.

 

Будуть підготовлені проекти велосипедних доріжкок , щоб з 2020 року розпочати їх будівництво на основних, найбільш завантажених, автомагістралях - проспектах Металургів, Миру, Гагаріна, 200 років Кривого Рогу, вулицях Волгоградська, Володимира Великого.

«Варто відзначити, що велосипедисти мають можливість користуватися велодоріжками, які вже облаштовані на частині вулиці 200 років Кривого Рогу від вулиці Спаської до Миколи Світальського.

На сьогодні ведеться будівництво дороги від мікрорайону Сонячний до вулиці Спаська, і там також передбачено будівництво велосипедної доріжки. Ми сподіваємося, що у липні завершиться проектування нової дороги від вулиці Гетьманської до вулиці Електроніки з облаштуванням велодоріжки», - додав О. Катриченко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: