З’їжте солоденького! Сьогодні відзначають Всесвітній день шоколаду

СВЯТО
11.07.19 - 11:29

Щороку 11 липня відзначають Всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважають Францію. Саме французи започаткували його у 1995 році.

Досить швидко святкування Дня шоколаду набуло популярності у Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах Євросоюзу, а також за його межами. У США «шоколадне свято» відзначають двічі на рік – 7 липня та 28 жовтня.

 

У цей день проводять різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту.

 

Наукою встановлено, що в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку та психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів – так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму.

 

Шоколад містить речовини з групи флавонідів. Схожі компоненти є в червоному вині, винограді та деяких інших продуктах. Вони вкрай корисні для серця і судин.

 

Шоколад містить теобромін, який є сильним токсином для багатьох тварин. Для котів і собак середня летальна доза складає 200-300 міліграм/кг теоброміну або 100-500 г шоколаду на тварину (залежно від розміру). Коні та папуги також чутливі до цієї речовини. Так само, теобромін, основний алкалоїд у шоколаді, дав йому іншу назву – «Їжа богів» (тео брома).

 

У Бельгії шоколад поряд з пивом і «брюгським мереживом» є місцевою визначною пам’яткою. За кількістю шоколадних музеїв, бутиків і вироблених солодких плиток в рік ця держава посідає перше місце в світі. Бельгія вважається батьківщиною темних стільників шоколаду і праліне.

 

Швейцарія виробляє неймовірно смачний і якісний молочний шоколад. На одній із шоколадних фабрик цієї країни можна не тільки побувати, але й поспостерігати за процесом виробництва десерту – якщо проїхати на потязі до станції Gruyeres.

 

Франція – країна найніжніших тістечок і шампанського надає всім охочим унікальну можливість осягнути ази шоколадно-кулінарного мистецтва. Поблизу Ліона є відома школа шоколатьє, яка випускає справжніх поціновувачів шоколаду та майстрів своєї справи, для яких спекти шоколадний кекс або приготувати легкий мус – дрібниця.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: