Новий міст у Дніпрі: парі, Філатов, Крісло мера і купа будівельних недоліків

БЛАГОУСТРІЙ
11.09.19 - 16:53

У Дніпрі після ремонту відкрили новий міст, щодо якого міський голова Борис Філатов побився об заклад із Президентом Володимиром Зеленським.

Філатов опублікував на своїй сторінці у фейсбуці відеозвернення, в якому заявив, що міст доремонтували у визначені терміни.

 

“Хто виграв цей спір? Його виграло тільки Дніпро. Місто, яке я так люблю”, - прокоментував Філатов, продемонструвавши відремонтований міст. Поряд спорудили символічне Крісло мера, посидіти в якому Філатов запропонував усім охочим. 

 

Нагадаємо, 13 липня під час візиту новообраного Президента Зеленського до Дніпра мер уклав з Главою держави парі: якщо за два місяці (до 14 вересня) не завершиться ремонт Нового моста, Філатов піде у відставку. 

 

Активісти та фахівці проінспектували новий міст і назвали виконані будівельні роботи "коштовним косметичним ремонтом", - повідомляє dnipro.depo.ua

 

Активіст Олег Шапка зі штабу Зеленського оприлюднив результати огляду мосту.

 

"Коштовний косметичний ремонт": Активіст…

 

 

Активісти та спеціалісти з будівництва провели візуальний огляд ремонту Центрального мосту Дніпра.

 

За висновками фахівців, "даний ремонт мосту за більш ніж 400 млн гривень ніяк не можна назвати капітальним, це просто дорогий косметичний ремонт з розширенням пішохідної доріжки і затягнутими термінами здачі".

 

Спеціалісти знайшли безліч порушень та відхилень від заявленого проекту: руйнування арматури та бетонних конструкцій, ручний ремонт бетонних конструкцій замість інструментального, неправильне використання та використання більш дешевих матеріалів тощо.

 

"Поперечні балки (ригелі) взагалі не ремонтували і не змінювали, вони втратили розрахункову носійну здатність, а на них тримається вся конструкція верхнього прогону мосту, і в даний час їх замінити вже неможливо", - пише чоловік.

 

Також було виявлено, що замість 16 балок мосту було замінені лише три. Інші балки ремонтували з порушенням технології.

 

"За проектом потрібно зробити глибоку обробку тріщин в тілі бетону, очищення арматури піскоструминним обладнанням і заповнення тріщин спеціальним цементним розчином методом торкретування (заповнення тріщин спеціальним обладнанням під тиском).

Як видно на фото, роботи проводили вручну щітками і звичайними шпателями, тобто просто косметичний ремонт", - пише активіст.



 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: