Йшов пішки трасою, ніж був при ньому. У Жовтневому суді Кривого Рогу допитали свідків у справі замаху на таксиста

РЕЗОНАНС
28.11.19 - 11:01

Колегія суддів Жовтневого районного суду сьогодні продовжила розгляд резонансної кримінальної справи за обвинуваченням громадянина К. у замаху на умисне вбивство. Йдеться про напад з ножем військовослужбовця в/ч 3011 Нацгвардії на таксиста.

Як ми писали, рано-вранці 31 липня 51-річний таксист підвозив молодика до мікрорайону Індустріального. Замість заплатити 70 гривень за послуги таксі, той раптом напав на водія з ножем і наніс не менше 6-ти ударів у шию, грудну клітину, лоб та праву кисть.

 

Закривавленому водію вдалося вибігти з автомобіля та звернутися по допомогу до перехожих, які викликали йому швидку.

 

За підозрою у нападі поліція затримала 21-річного нацгвардійця в/ч 3011, який проходить службу за контрактом. Особу підозрюваного правоохоронці швидко встановили завдяки залишеному на місці злочину військовому квитку.

 

Нагадаємо, через напад на таксиста, 1 серпня близько сотні водіїв таксі влаштували акцію протесту, заблокувавши рух вулицею Володимира Великого. А згодом таксисти мітингували під будівлею суду з вимогою справедливого покарання.

 

Пізніше відбулася конференція, на якій представники частини зробили офіційну заяву з цього приводу. Вони наголосили, що винуватець обов’язково буде покараний.

 

Сьогодні на судовому засіданні у Жовтневому районному суді допитали свідків у справі. 

 

Першим давав свідчення заступник командира патрульного підрозділу частини.

 

"Випадків порушения військової дисципліни за цим контрактником ніколи не спостерігали", - стверджує на допиті військовий. - Того дня в частину приїхали поліцейські і заявили, що підозрюють нашого гвардійця у скоєнні злочину. Я віддав наказ двом військовослужбовцям, щоб ті виїхали за місцем прописки розшукуваного, в село Дніпропетровської області (не пам'ятаю назву)".

 

Але гвардійці помітили розшукуваного, коли він ішов пішки трасою, неподалік села Широке. Молодик зізнався заступнику командира у скоєному.

 

При цьому мотиви свого вчинку 21-річний гвардієць пояснити не зміг.

 

Наступним на суді допитали свідка, який і виявив на трасі свого співслужбовця. Ніж, каже свідок, усе ще був при ньому.

 

Підсудного поки не допитували. Наразі, за клопотанням прокурора, у засіданні оголосили перерву. 

 

Наступне судове засідання колегія суддів призначила на 18 грудня.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: