Через смертельний коронавірус літаки з Китаю у «Борисполі» зустрічатимуть санітари

ВАЖЛИВО
23.01.20 - 17:04

Санітарно-карантинні підрозділи спільно із Державною прикордонною службою щодня зустрічатимуть літаки, які мають пряме авіасполучення з Китаєм, та проводитимуть опитування. – УНІАН.

Про це заявив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін під час брифінгу щодо ситуації розповсюдження коронавірусної інфекції (nCoV).

 

«На сьогодні прямого авіасполучення з Уханем немає, але є пряме авіасполучення з Китаєм. Так, сьогодні прибув літак з міста Санья, і санітарно-карантинні підрозділи лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України провели прийом цього літака», – заявив він.

 

Кузін додав, що не запроваджують жодних додаткових засобів огляду пасажирів, але разом з членами екіпажу співробітники лабораторного центру проводитимуть опитування та перевірку наявності звернень або поганого самопочуття у пасажирів літака.

 

«Таким чином, щодня санітарно-карантинні підрозділи будуть зустрічати спільно з Державною прикордонною службою основні літаки, які мають пряме авіасполучення з Китаєм. Додаткових заходів поки не буде впроваджено. Таке рішення можливо переглядати лише після отримання відповідних керівництв з боку ВООЗ», - зазначив він.

 

Також Кузін наголосив, що «проводять швидку оцінку потреби у виробах медичного призначення, а також витратних матеріалів у випадку завезення вірусу на територію України, щоб ми змогли перевірити наявні запаси в межах функціонування лабораторних центрів МОЗ».

 

Як уточнили у МОЗ, такі рейси прибувають лише до аеропорту «Бориспіль».

 

Нагадуємо, нещодавно в Китаї виявили новий коронавірус, який за ознаками нагадує звичайну застуду. Смертельний вірус уже забрав життя 17-ти людей.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: