Весняне Криворіжжя розквітає: зацвіли шафран і крокус

ЦІКАВО
02.03.20 - 14:39

На Криворіжжі зацвіли дикорослі рослини: шафран сітчастий  і проліска сибірська. Фото первоцвітів опублікував у соцмережі Анатолій Сальник.

"Це не той шафран, який є спецією, - прокоментувала допис криворізький біолог, викладач біології КПГМЛ Вікторія Тротнер. - Той шафран називається Crocus sativus L., шафран посівний. Він культивується в Середземномор'ї. Іспанія - другий світовий виробник шафрану. Перше місце посідає Іран - більше 80 % світового виробництва. Шафран - найцінніша і найдорожча спеція у світі. Виготовляється з приймочок шафрану посівного Crocus sativus L. Шафран має інтенсивний аромат і злегка гіркий смак; його можна використовувати для фарбування. Шафран є надважливою складовою таких страв, як міланезе різотто, cashmere каррі або валенсійська паелья. Лише частина квітки використовується для отримання остаточного продукту. Для отримання 1 граму спеції шафрану необхідно зібрати близько 200 квітів, а для отримання 1 кілограма - від 180.000 до 200.000 квіток".

 

Фото Анатолія Сальника.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: