Весняне Криворіжжя розквітає: зацвіли шафран і крокус

"Це не той шафран, який є спецією, - прокоментувала допис криворізький біолог, викладач біології КПГМЛ Вікторія Тротнер. - Той шафран називається Crocus sativus L., шафран посівний. Він культивується в Середземномор'ї. Іспанія - другий світовий виробник шафрану. Перше місце посідає Іран - більше 80 % світового виробництва. Шафран - найцінніша і найдорожча спеція у світі. Виготовляється з приймочок шафрану посівного Crocus sativus L. Шафран має інтенсивний аромат і злегка гіркий смак; його можна використовувати для фарбування. Шафран є надважливою складовою таких страв, як міланезе різотто, cashmere каррі або валенсійська паелья. Лише частина квітки використовується для отримання остаточного продукту. Для отримання 1 граму спеції шафрану необхідно зібрати близько 200 квітів, а для отримання 1 кілограма - від 180.000 до 200.000 квіток".
Фото Анатолія Сальника.
«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»
Не знищуйте красу! На Криворіжжі розквітли первоцвіти
"Весна буде скоро, бо вона від нас нікуди й не йшла", - бабак Тимко III
Отакої! На Дніпропетровщині розквітли підсніжники