20 лютого 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.02.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 20.02.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Мер міста привітав визволителів

Кривий Ріг готується до святкування 75-ої річниці визволення міста. На сьогодні поряд із нами - чотири фронтовики, які брали участь в тих історичних боях за Кривий Ріг. Сьогодні з привітаннями та подарунками мер міста побував вдома у ветеранів Івана Потапенка та Валентини Погорєлової.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вшанування героїв Небесної сотні

З 18-го по 20-те лютого в Україні вшановують жертв найтрагічнішого етапу Революції Гідності. У ці дні 5 років тому на столичному майдані Незалежності загинуло більше сотні людей, вісімнадцятеро зникли безвісти, тисячі були поранені. Слідство у справах розстрілів учасників Майдану триває досі. Сьогодні у Кривому Розі згадували ті події та вшановували Небесну Сотню.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Меморіальний захід на 95-му кварталі

Події лютого 2014-го року згадували сьогодні на пам'ятному для криворіжців місці.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Алея Слави загиблим в АТО студентам коледжу КНУ

У пам'ять про загиблих героїв. У політехнічному коледжі з'явилось меморіальне місце на честь випускників, які боронили незалежність України. Про їхній подвиг студентам тепер нагадує алея слави. Олег Ендрексон розповість більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Студенти економічного коледжу - Героям Небесної сотні

Небесна сотня білих журавлів. В комерційно-економічному технікумі відбулася театралізована вистава до Дня Героїв Небесної сотні та Міжнародного дня рідної мови. Інсценізацію про шлях України до незалежності представили актори молодіжного студентського театру «Меркурій». Запросили учасників Революції Гідності та бойових дій на сході.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Змінилась адреса окружної комісії

Зміна адреси виборчої комісії 33-го округу. На минулому тижні керівник апарату Дніпропетровської ОДА Айна Тимчук надіслала до ЦВК лист із пропозицією перенести криворізький тервиборчком 33го виборчого округу з будівлі виконкому Центрально-Міської райради до приміщення Криворізького коледжу НАУ. Свою пропозицію у Дніпропетровській ОДА обґрунтовують зверненням до губернатора чотирьох депутатів Центрально-Міської райради із застереженнями про неможливість забезпечити роботу комісії у приміщенні виконкому. Доцільність такого кроку піддали сумніву місцеві депутати.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Іменні стипендії гендиректора Інгулецького комбінату

Вони розумні, талановиті, активні та наполегливі. 30 кращих студентів Інгулецього колежду отримали іменні стипендії генерального директора Інгулецького комбінату Олександра Герасимчука. Про навчання із задоволенням і кар’єрні перспективи молоді – наступний сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історія на постаменті

До Дня визволення міста наші колеги з проекту "Історія на постаменті" підготували чергову розповідь. Цього разу - про захисників КРЕСівської греблі. Братська могила, де поховані 68 бійців, які загинули під час спецоперації, з'явилась біля КРЕСівської дамби через два роки після визволення міста. А в 1977-му році архітектор Буланов - ім'я його на жаль не збереглося - створив меморіал, який отримав назву "Пам'ятник воїнам спецзагону, які зберегли дамбу КРЕСівської електростанції від підриву". Тоді меморіальну групу становили сім гармат. На сьогодні їх три. Куди поділися інші - не відомо.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В міському музеї - унікальний експонат

Унікальний історичний експонат вже незабаром презентують землякам співробітники міського історико-краєзнавчого музею. В одному з залів закладу триває реставрація черепа гігантської тварини - динотерія. Вчені свідчать - давні представники фауни мешкали в наших краях близько 3-4 мільйонів років тому. Знахідка - унікальна, а сам експонат – єдиний у своєму роді в Україні. На власні очі щелепи «гіганта» бачив Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Фестиваль дитячих колективів

У 95-ій гімназії сьогодні зібрались кращі юні екологи. Молодіжний погляд на вирішення проблем довкілля - така мета фестивалю колективів екологічної творчості «Земля - наш спільний дім». Обрано кращу команду міста. Вона уже готується до виступу на обласному етапі фестивалю.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Театр одного актора

Нова хвиля театрального мистецтва в Кривому Розі. Театр одного актора – напрямок, який на сьогодні активно набуває популярності. Вже у березні криворіжці зможуть побачити перший моноспектакль місцевого актора Павла Осікова. Наші кореспонденти поспілкувалися з творчим земляком.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Що саме повинен знати споживач у разі сумніву в якості наданих житлово-комунальних послуг?

Сьогодні для богатьох криворіжців є актуальним питання, як отримати якісні житлово-комунальні послуги.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки