21 лютого 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 21.02.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 21.02.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Зустріч з представниками Міжнародної Торгової Палати

Передові технології енергозбереження та інструменти фінансування муніципальних проектів обговорили сьогодні у мерії. До Кривого Рогу приїхали представники Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine. Під час презентації світової організації бізнесу зупинились на напрямах її діяльності та досвіді міжнародного співробітництва.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Останні приготування до урочистостей

Переможний, але гіркий спомин. Місто готується відзначати 75ту річницю визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників. Урочистості цьогоріч традиційно розпочнуться з покладання квітів до меморіального комплексу на проспекті Миру.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історія на постаменті. Монумент Перемога

Двічі на рік - у день Перемоги та в день визволення міста, цей монумент стає центром криворізького життя. Наші колеги з проекту "Історія на постаменті" підготували черговий спецсюжет - про монумент Перемога. Він з'явився у місті 9-го травня півстоліття тому. Семиметрова постать солдата-визволителя височіє на чотирнадцятиметровому п'єдесталі. У руці бійця - автомат ППШ, що є таким же символом захисників країни, як і славні танк Т-34 і Катюша. Завтра біля підніжжя пам'ятника звичайному солдату зберуться городяни, аби вшанувати пам'ять визволителів Кривого Рогу.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Привітали фронтовичку

У Кривому Розі ветеранам і учасникам усіх воєн - особлива шана. До 75-ої річниці звільнення міста ветерани-визволителі отримали матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень. На сьогодні поряд з нами - всього чотири герої, що визволяли Кривий Ріг понад 7 десятиліть тому. Іван Потапенко, Олена Марченко, Валентина Погорєлова, Анатолій Тягнибіда - усі похилого віку, і з дому вже не виходять. Тож з подарунками і привітаннями представники мерії побували у них вдома. Сьогодні гостей приймала Олена Марченко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вшанування ветеранів у Тернівському районі

75-ій річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників у палаці культури "Тернівський" присвятили святковий концерт. Молодь і ветерани вшанували пам'ять визволителів міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Проднабори для ветеранів

Зігріємо турботою ветерана - традиційна міська благодійна акція. Напередодні річниці визволення міста підприємці не обійшли увагою потреби ветеранів війни. Зокрема тих, хто у далекому сорок четвертому визволяв Кривий Ріг від фашистів. Всі вони у ці дні отримують від підприємців міста святкові продовольчі набори. Розповідає Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Урочисті збори до Дня екскурсовода

Сьогодні - Всесвітній день екскурсовода. Кривий Ріг впевнено завойовує авторитет в країні та за її межами як туристичне місто. Має в цій сфері неповторне і самобутнє обличчя завдяки розвиненій мережі об'єктів промислового туризму. Криворізьких екскурсоводів сьогодні привітали у мерії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підготовка до Дня Європи

Цікаві проекти та свіжі ідеї. Криворіжці готуються до відзначення дня Європи. Молодь активно подає свої пропозиції і прагне, аби цьогорічне свято єднання культур було насичиним, пізнавальним і яскравим. З чергового засідання молодіжної приймальні - репортаж наших кореспондентів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Захід пам'яті героїв Небесної сотні в координаційному центрі

Учорашній вечір у координаційному центрі допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям пройшов під знаком вшанування героїв Небесної сотні. Тут відбулась панихида за загиблими, а історичні миттєвості п'ятирічної давнини та війни на Сході знайшли відображення на кадрах фотовиставки. Олег Ендрексон детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екскурсії до Дня визволення у музеї

Фотографії, документи й ордени, військова форма, листи фронтовиків до рідних та елементи зброї часів Другої світової війни. Все це можуть побачити відвідувачі історико-краєзнавчого музею. Тематичні екскурсії, присвячені 75-ій річниці визволення Кривого Рогу, в ці дні збирають чимало поціновувачів історії свого краю. Побували в музеї і наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
До річниці визволення міста. Виставка в музеї

А ще краєзнавчий музей у ці дні запрошує криворіжців на виставку, присвячену сімдесят п’ятій річниці визволення міста. В експозиції - графічні роботи та скульптури відомих українських художників. Тут же можна побачити особисті речі бійців, знайдені на місцях боїв за Кривий Ріг. Урочисте відкриття виставки зібрало багато молоді. Організатори втішені - сучасне покоління цікавиться історією, а значить пам’ять про важкі для міста роки Другої світової жива до сьогодні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пошуковці розшукують рідних бійця

Криворізькі волонтери розшукують родичів бійця з Кривого Рогу, останки якого знайшли кримські пошуковці на полях боїв під час оборони Севастополя 1941-го-42-го років.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Форум у центрі підготовки кадрів будівельної галузі

Не лише робота для рук, а й простір для творчості. Сьогодні Криворізький центр підготовки та перепідготовки кадрів будівельної галузі провів День відкритих дверей. Репетиція перед квітневим святом професій - це цікаві локації, майстер-класи та концерт. Усе, щоб запевнити молодь: будівельник - це перспективно і престижно.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки