27 лютого 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 27.02.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 27.02.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Пленарне засідання сесії

Сьогодні депутати міськради провели пленарне засідання сесії. Заслухали звіти постійних комісій, голосували за перерозподіл бюджетних коштів, приймали рішення з інших питань. Сюжет із сесійного залу Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Демсили не підтримали програму розвитку спорту

Демократичні сили у міськраді не підтримали програму розвитку спорту у Кривому Розі. Під загрозою зриву - будівництво масштабних комплексів, нових для міста спортивних закладів та сотні майданчиків. Далі детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Недовіру поліції не висловили

Недовіру керівникові міського відділу поліції пропонували висловити сьогодні на засіданні сесії. Більшість депутатів таке рішення не підтримала. Втім, у сесійному залі хотіли б заслухати очільника поліції про стан злочинності у місті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Голосування переселенців

Сьогодні на сесії депутати міськради підтримали ініціативу голови депутатської групи ВО "Батьківащина" Ольги Бабенко про звернення до Центральної виборчої комісії щодо захисту прав переселенців. Ідеться про необхідність внесення змін до чинного законодавства про захист виборчих прав внутрішньо переміщених осіб. Саме через правові неузгодження не мають можливості проголосувати на найближчих виборах переселенці з окупованого Донбасу і анексованого Криму.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Депутати звернулись до ЦВК щодо зміни адреси тервиборчкому

Перенести окружну виборчу комісію на околицю міста. Таке рішення прийняте ЦВК стосовно тервиборчкому 33-го округу на прохання Дніпропетровської облдержадміністрації. Офіційна причина - звернення чотирьох депутатів Центрально-Міської райради. Територіальну окружну виборчу комісію перенесли з вулиці Свято-Миколаївської в приміщення Криворізького авіаколеджу. Депутати заявляють, що зміна виборчої адреси тервиборчкому безпідставна і є втручанням у виборчий процес.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Житло для ВПО

Український фонд соціальних інвестицій оголосив конкурс зі створення житла для внутрішньо переміщених осіб. Він проводиться в рамках проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури", що фінансується урядом федеративної республіки Німеччини. Громада, у якій буде створено житло для ВПО, має право обрати ще й дитячий садок або школу для проведення там ремонту за кошти гранту. В Кривому Розі проживає понад сім тисяч переселенців. Більшість родин потребують покращення житлових умов.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підтримка при оплаті комунальних послуг

У Кривому Розі вже четвертий рік виплачується допомога з міського бюджету на часткову компенсацію витрат на компослуги. По 500 гривень отримують 20 категорій мешканців міста. Наше місто - єдине в Україні, де існує така програма. За три роки з міського бюджету на ці цілі спрямовано понад 230 мільйонів гривень. На 2019-й рік в бюджеті передбачено на таку компенсацію більше сімдесяти мільйонів гривень.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Скандал довкола Євробачення. Коментар Brunettes Shoot Blondes

Учасники фінального відбору на Євробачення один за одним відхиляють пропозиції НСТУ виступати на конкурсі від України. Слідом за Марув, яка перемогла на національному етапі, про своє небажання їхати на Євробачення заявили гурти Казка та Brunettes Shoot Blondes.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На Криворіжжі побільшало вовків

Обережно, вовки. На околицях міста городяни все частіше зустрічають цих тварин та бачать їхні сліди. Зоологи підтверджують той факт, що «вовк звичайний» періодично наближається до людського житла. А мисливці нещодавно натрапили на зграю вовків у Софіївському районі. З фахівцями поспілкувався наш журналіст Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Новий проект Тернівської гімназії

Сучасний, освітлений та багатофункціональний. Це - про офіс гімназійного клубу лідерів Тернівської гімназії. Тепер науковці, журналісти та учні-лідери створюватимуть нестандартні проекти у власному, оснащеному всім необхідним, клубі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Новий конкурс від Зеленого центру Метінвест

Навести лад та зробити свої під'їзди красивими вийшли у ці вихідні близько півтисячі мешканців Кривого Рогу. Всі вони - учасники нового конкурсу "Чистий під'їзд" від Зеленого центру Метінвест. Як прибирали та чим дивували - дивиться у наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гладіатори права

Гладіаторський турнір відбувся на криворізькому факультеті Дніпропетровського університету внутрішніх справ. Учасники змагалися не зброєю, як у давнину, а власними знаннями. Вікторина «Гладіатор права» зібрала 14 команд з різних шкіл міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки