20 листопада 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.11.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Позачергова сесія: податкові канікули для бізнесу і кошти міського бюджету лікарням

Податкові канікули на місцеві податки для бізнесу і підтримка лікувальних закладів. Рішення, що прийняла сьогодні на пленарному засіданні міськрада, полегшать життя щонайменше сорока тисячам працюючих. Про позачергову сесію - наш сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кіна не буде: як планують виживати кінотеатри в умовах карантинних обмежень?

Кіна не буде. Тиждень тому уряд замінив адаптивний карантин жорстким карантином вихідного дня. Уікенд для українців став зовсім невеселим. Відмінено всі розважальні заходи. Закрито торговельно-розважальні центри. Заклади громадського харчування працюють виключно на винос. Осінню хандру з карантинною депресією тепер не розігнати веселою комедією. Чи витримають такі умови вітчизняні кінопрокатчики, наша Наталія Рибчинська з'ясовувала в одному із криворізьких кінотеатрів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Судиться через карантинні обмеження: підприємець намагається довести, що карантин вихідного дня суперечить Конституції

Працював на вихідних - склали постанову. Герой наступного сюжету - підприємець, який впевнений: працювати він має право, а рішення уряду про карантин вихідного дня суперечить положенням Конституції України. І це чоловік прагне довести у суді. Деталі дізнавалася наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Освіта за новими стандартами: у місті змінюється мережа навчальних закладів

Освіта за новими стандартами. Криворізькі навчальні заклади поступово перепрофілюються. Це одне з нововведень Закону України "Про повну загальну середню освіту". На засіданні виконкому міськради обговорили стан та перспективи впровадження освітньої реформи.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нова спецмашина для надзвичайників: криворізькі рятувальники отримали обладнання для порятунку постраждалих в ДТП

Працівники пожежно-рятувальної частини номер 11 пройшли навчання із використання нового спецобладнання. Воно зробить ефективнішим порятунок постраждалих в дорожньо-транспортних пригодах. Теоретична і практична частини включали в себе і надання домедичної допомоги. Як усе відбувалося, бачили наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підтримка для найуразливіших: 140 тисяч криворіжців отримують соціальну допомогу з міського бюджету

Територіальний центр Інгулецького району обслуговує понад тисячу одиноких непрацездатних мешканців. З початку року в закладі надали підопічним понад п'ятдесят тисяч послуг. Надалі спектр соціальних допомог у місті планують розширити.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
До Дня гідності і свободи: урочистий захід провели в частині 3011 Національної гвардії

В суботу, 21-го листопада в Україні відзначають День гідності та свободи. В цю дату вшановують борців за незалежність держави, учасників революції гідності. З нагоди державного свята сьогодні у військовій частині Нацгвардії 3011 поклали квіти до пам'ятника генералу Радієвському та меморіальної дошки загиблому воїну Ігорю Коцяру. Вони загинули на сході, відстоюючи суверенітет держави. В урочистому заході взяли участь військовослужбовці частини, представники мерії та духовенства.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
По вулиці - з ножем: криворізькі патрульні затримали агресивного чоловіка

Сьогодні зранку невідомий розмахував ножем на Піонері. Налякані мешканці звернулися до поліції. Після нетривалого переслідування патрульні затримали правопорушника.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Борги у розпал опалювального сезону: "Криворіжгаз" вимагає від теплогенеруючих підприємств своєчасних розрахунків

Борг теплогенеруючих підприємств перед компанією «Криворіжгаз» складає левову частку від загальної заборгованості. Наразі газорозподільча компанія надає блакитне паливо у повному обсязі. Однак газовики занепокоєні невиконанням боргових зобов'язань «Криворізькою теплоцентраллю». Детальніше - у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гарячий дощ зі стелі: хто відшкодує збитки, завдані аварією мешканцям кількох квартир

Застрягли в процесі між управителем і ОСББ. Квартири мешканців будинку по вулиці Соборності залив гарячий дощ. Кому пред'являти претензії і що кажуть юристи про такі аварії? Денис Пляц розбирався у ситуації.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Флаєри гуманності: в місті пройшла акція до Дня спільних дій в інтересах дітей

Флаєри гуманності. Сьогодні, у Міжнародний день спільних дій в інтересах дітей, служба у справах дітей спільно з патрульною та ювенальною поліцією провели акцію. На кільці 95-го кварталу роздавали інформаційні флаєри та календарі. До участі в акції долучилися всі служби, робота яких пов'язана із соціально-правовим захистом дітей. Увага до проблем дитинства - така основна мета гуманної акції. За словами представників служб, цьогоріч близько трьохсот вісімдесяти батьків притягнули до відповідальності за невиконання батьківських обов'язків, а сімдесят - позбавлені батьківських прав.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сто тисяч емоцій: у театрі Шевченка давали виставу за невмирущою п'єсою "Сто тисяч"

Сто тисяч емоцій. Виставу за мотивами п'єси українського драматурга Івана Карпенка-Карого давали учора в театрі Шевченка. Комедія актуальна й дотепер. У команді акторів, задіяних у спектаклі, - як бувалі, так і молоді шевченківці. Про що комедія та як працювалося акторам на сцені, знає Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізьких стоматологів та перукарів можуть навчити обслуговувати клієнтів з аутизмом

Триває набір на безкоштовну програму «Autism Friendly Space» від Асоціації «Child.ua». Організатори запрошують одну стоматологію і одну перукарню Кривого Рогу до участі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки