31 жовтня 2021

На новій ковідній хвилі: правила життя у червоній зоні карантинних обмежень

Цей тиждень місто прожило в червоній зоні. Нова хвиля коронавірусу виявилась важчою, ніж попередні, констатують медики. У криворізьких школах, як і в усій Україні, продовжили осінні канікули. Подальша робота навчальних закладів залежатиме від епідситуації та рівня вакцинації педагогів. У пунктах щеплення - черги охочих вакцинуватися - за бажанням чи через обставини, в яких опинились зараз усі українці. Хроніки коронавірусу - в сюжеті Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зупинка за вимогою: які причини зупинки авто патрульним є законними, а які можуть бути оскаржені в суді

Кожен учасник дорожнього руху має підкорятися правилам. Це аксіома порядку на дорогах. Та свої правила і відповідальність є і у тих, хто контролює рух на автошляхах. Нерідко зустріч водія і патрульного має продовження у суді. Які права людини за кермом і які повноваження на дорозі поліцейського, розбирався Ігор Кононенко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Шахраї на зв'язку: поради правників та історії довірливих покупців, яких ошукали онлайн-аферисти

З офлайну - в мережі. В умовах пандемії усе більше сфер життя переміщуються в інтернет-простір. Непогано його освоїли й аферисти. Купівля товарів через інтернет - серед найбільш ризикованих операцій. Ті, хто потрапив на гачок шахраїв, поділились своїми історіями з нашою Надією Шевченко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Марафон довжиною в життя: історія перемог нової криворожанки Наталії Собчинської

Ледь не щодня вона "намотує" кілометраж, що не під силу навіть деяким автомобілістам. Тренується в обставинах, які змусили б залишитися в теплій квартирі майже кожного з нас. Десятки, сотні кілометрів... в інвалідному візку. Наталія Собчинська - людина з категорії тих, кого в Україні називають "вимушеними переселенцями". Жінка звикла долати труднощі й бути переможницею. Спортивна та життєва історія нової криворожанки з Селідового - в сюжеті Олега Ендрексона.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
10 років на постаменті: про легендарного Козака Рога та козацьке минуле Криворіжжя

Памятник Козаку Рогу - одна з візитiвок нашого міста, улюблена локація серед криворіжців і приїжджих. На цьому місці козак, відображення легенди про заснування Кривого Рогу, постав 10 років тому. Історики стверджують: землі, на яких нині розкинулось найдовше у Європі місто, мають багату козацьку історію. Її збирала Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Осінь в будинку художника: пора, що надихає на філософські роздуми і змушує творити

Минув другий місяць осені. Попри прогнози синоптиків про морозний і похмурий жовтень, він був теплим і класично осіннім. Жовтогаряча пора не залишає байдужим нікого, а надто - творчу душу. Осінь - час для натхнення , - упевнений відомий у місті художник Микола Рябоконь. Осіннім позитивом митець поділився з нашою знімальною групою. Тетяна Васильєва побувала у будинку художника.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ковід у Кривому Розі: 2229 людини хворіють, 167 нових заражень, 6 померли

За інформацією міського протиепідемічного штабу на 31 жовтня, по Кривому Рогу за минулу добу зареєстровано 167 нових випадків коронавірусної хвороби.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Бережімо шиї: для отримання ковід -сертифікатів в «Дії» тепер не потрібно крутити головою

Розробники спростили процес отримання ковід-сертифікатів у "Дії". Для цього більше не потрібно крутити головою задля електронного підпису, - повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у соціальних мережах.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Бі-біп! Сьогодні День автомобіліста. Пізнавальні факти з автомобільної історії

У неділю, 31 жовтня, в Україні святкують День автомобіліста і дорожника.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Торбинка з травичкою. У криворіжця вилучили понад два десятки пакетиків канабісу

У жителя Кривого Рогу поліцейські виявили сліп-пакети з наркотиками. 25-річний молодик зберігав при собі більше 20 пакунків з канабісом, - повідомляє патрульна поліція.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Повертаються з голами. Футбольний клуб «Кривбас» переміг донецький «Олімпік»

30 жовтня на київському стадіоні відбувся матч між футбольними клубами «Кривбас» та «Олімпік» у 16-му турі чемпіонату України серед команд Першої ліги.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Підвішений та зв’язаний. У Кривому Розі звільнили чоловіка, якого незаконно утримували у підвалі

Вчора, близько 21:00, у Саксаганському районі під час патрулювання правоохоронці отримали повідомлення щодо незаконного позбавлення волі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі сьогодні сонячно. Без опадів.+2 +13 градусів

Увесь день у Кривому Розі утримається ясна погода. Без опадів. +2 +13  градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА