30 січня 2022

Прийомні батьки - за ґратами: чи дізнається суспільство про причини смерті шестирічної Аміни Менго?

Роки в судах, розпал емоцій. Резонансна подія тижня - вирок у справі Аміни Менго. Вину доведено, міру покарання оголошено. За деякий час вирок набуде чинності. Та про причини смерті шестирічної дівчинки і мотиви тих, хто вчинив злочин - невідомо. І навряд чи люди дізнаються, що сталося у червні 2017-го року у дитячому будинку сімейного типу. Вікторія Добровольська - про історію дівчинки Аміни.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Замінований" тиждень: поліція шукає мінувальників, а криворізькі діти - на дистанційному навчанні

За одним і тим самим сценарієм пройшов початок тижня у криворізьких школах. Фейкові повідомлення про замінування, евакуація дітей і вчителів, перевірка будівель вибухотехніками. У вівторок за наполяганням силовиків прийняте рішення про переведення шкіл на дистанційне навчання - до особливого розпорядження. Хроніка "мінувань" - у сюжеті Дар'ї Юзькової.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
З робочим місцем, та без зарплати: з 31-го січня відсторонять від роботи невакцинованих медиків, працівників держустанов та комунальних закладів

Коронавірусні реалії дедалі гостріше зачіпають легальні трудові відносини. Відзавтра українці, які працюють в органах місцевого самоврядування, комунальних установах, закладах охорони здоров'я - мають бути відсторонені від роботи, якщо вони не вакциновані принаймні однією дозою. За наказом МОЗ, робоче місце за працівником зберігається, а от зарплата і стаж - ні. Олег Ендрексон з'ясовував тонкощі процедури - неприємної як для працівників, так і для роботодавців.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Залишились у шахті номер п'ять: історія Голокосту - у спогадах криворіжців

На тижні, що минає, у світі вшановували пам'ять жертв Голокосту. Знаковою датою стало саме 27-ме січня - як день, коли у 1945-му році були звільнені в'язні найбільшого табору смерті Аушвіц. На території окупованої України реалізувались одні з наймасштабніших операцій нацистів із знищення євреїв у Європі. Трагічні факти задокументовані і на Криворіжжі. Уроки історії необхідно аналізувати, - говорили у день скорботи і в нашому місті. Тетяна Васильєва продовжить тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
З немовлям - у мандрівку: туристи зі стажем - про особливості родинного подорожування

Екскурсоводи Кривого Рогу відкрили новий туристичний рік. Пропонують піші подорожі, кемпінгові тури Україною та, звісно ж, місцеві екскурсії Криворіжжям. А поки початківці обмірковують маршрути на майбутнє, досвідчені туристи діляться своїми спогадами про мандрівки, в тому числі - родинні. Чи реально подорожувати з шестимісячним немовлям? Який дитячий візочок обрати для закордонної бруківки? Чи на користь дитині подорожі? Про це сім'ї мандрівників розповіли Ірині Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
За скасування наступу Росії - 10 мільйонів відступних: "мінери" виходять на новий рівень

Сьогодні ввечері мінувальники знову активізувались по всій країні.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
На 86-му році життя пішов з життя улюблений глядачами актор Леонід Куравльов

Про смерть популярного актора повідомили у російському Союзі кінематографістів. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Дніпрі втопився 17-річний юнак. Сьогодні водолази знайшли його тіло

Дніпровські водолази-рятувальники вилучили з води тіло потонулого хлопця. 29-го січня о 21:54 на річці Дніпро юнак провалився під лід. Подія трапилась на пляжі острова Монастирський.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізькі гвардійці посіли 2 місце на чемпіонаті з боротьби самбо

26 - 27 січня у Кривому Розі в спортивному клубі «Молодість» відбувся чемпіонат Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України з боротьби самбо.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Поранення важкі, але з позитивною динамікою: як після стрілянини почуваються гвардійці

Лікарі обласної клінічної лікарні ім. Мечникова продовжують рятувати військовослужбовців, поранених на "Південмаші" Артемом Рябчуком.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зниклу 16-річну Ольгу Молнар із с. Лозуватка розшукали. З дівчиною все добре

Як ми писали, 28 січня 16-річна Ольга Молнар після навчання у м. Кам’янське поверталася електричкою додому, у с. Лозуватка, однак на своїй зупинці не вийшла, а поїхала далі в бік м. П'ятихатки.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Дорослість барвами дитинства. Криворіжців запрошують на виставку графіки Віталія Безносенка

29 січня у Центрі громадських ініціатив відбулося відкриття виставки відомого криворізького актора та художника Віталія Безносенка.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
А музика вічна. Учора в Кривому Розі вперше виступив Дніпровський академічний симфонічний оркестр

Учора в Кривому Розі вперше виступив Дніпровський академічний симфонічний оркестр.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Нині у Кривому Розі хмарно, вранці та вдень можливі опади. -5 -1 градус

30 січня у Кривому Розі очікується похмура погода. Дрібний сніг, який розпочнеться вранці, після полудня може посилитися. -5 -1 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА