18 травня - фестивалимо по-європейськи! Програма Єврофесту-2019 у Кривому Розі

АНОНС
08.05.19 - 12:22

У Кривому Розі 18 травня відбудеться найяскравіша подія цієї весни – EUROFEST 2019. Цей фест є брендовим для "міста довжиною в життя" та проходить під слоганом "EUROFEST – захід, що єднає".

Основні локації заходу – майданчик біля пам’ятника Козаку Рогу та парк відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

 

На майданчику біля міськвиконкому пройде один із етапів кубку України зі стронгмену. До нашого міста завітають Почесний президент Федерації стронгмену Василь Вірастюк та президент Федерації Сергій Конюшок.

Очікується, що в змаганнях візьмуть участь найсильніші спортсмени зі всієї України. Криворізьку команду богатирів очолить Роман Сірманов. Початок заходу о 12.00.

 

Далі о 14.00 події розгорнуться в парку ім. Богдана Хмельницького (Металургійний район).

 

Гостей будуть зустрічати учасники вуличного шоу "Театр ходулістів" - найпопулярнішого серед подібних шоу-груп України.

 

Мешканці та гості міста зможуть поринути в культуру та традиції 7 європейських країн - пізнавальні локації готує кожний із районів.

Локацію Німеччини організовують господарі фестивалю – Металургійний район. Республіку Польщу презентує Покровський район, який познайомить гостей із творчістю видатного композитора Фредеріка Шопена, занурить у події Грюнвальдської битви.

Криворіжців пригостять чуреком та іншими національними стравами цієї країни.

 

Завітавши на "острів культури", організований Інгулецьким районом, дізнаєтесь, як живе країна, що отримала незалежність від Великої Британії лише на початку ХХ століття.

 

Саксаганський район презентуватиме Грецію. Він  збудує макет Парфенона (античний храм), вхід до лабіринту Мінотавра. Можна буде сфотографуватись із "грецькими богами" Аполоном та Гесією.

 

Фінляндія – одна з північніх країн Європи, на цій локації можна буде перетнути "Північне Полярне коло".

 

Норвегія, яку презентуватиме Тернівський район, порадує гостей виставкою ляльок Тільд, макетів архітектурних будівель цієї країни.

 

Центрально-Міський район зацікавить відвідувачів особливостями культури сонячної Болгарії.

 

Окрему увагу приділять людям з особливими потребами та можливостями. Завітайте на "сонячну" каву від "сонячних" дітей та дорослих, на розваги, організовані батьками "дітей дощу". Можна буде взяти участь у благодійному забігу на підтримку особливих криворізьких діток від організатора Krivbass Run Club. Це будуть сімейні естафети та лекторії про збереження здоров'я.

 

Розважальна частина заходу буде представлена квестами та хімік-шоу: квест від знаних "Quest life" та фотоквест.

 

Усі охочі зможуть спробувати свої сили у грі справних та спритних - лазертаг, яка проходитиме на окремій території парку. А з 16-ї до 20-ї години відбудеться благодійний турнір з бейблейду. Зібрані кошти Благодійний фонд "Сундучок" спрямує на створення дитячої кімнати в культурно-розвивальному соціальному центрі "Сундучок" (вул.Качалова, 12).

 

"Ігри розуму" будуть представлені на локаціях робототехніки легобатлами, малюванням 3D-ручкою, настільними іграми "Ельфійський замок", "Мандри Україною", "Реверсі", "Хаос".

 

Туризм, який у Кривому Розі набуває потужних темпів розвитку, буде представлений великою туристичною зоною, яка поєднає розповіді від туристичних операторів та агентів міста, мандри в окулярах віртуальної реальності та різні туристичні активності - зав’язування туристичних вузлів, ходьба по натягнутих мотузках, пісні під гітару. Тут будуть вікторини для знавців географії, історії європейських країн, Кривого Рогу та України.

 

Цьогоріч силами мистецької громади нашого міста спробуємо намалювати карту Кривого Рогу в техніці петриківського розпису, який вже майже шість років визнаний нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО.

 

Дівчата та хлопці з ініціативної групи "Місто яскравих кольорів" будуть створювати в режимі реального часу графіку на українську та європейську тематики.

 

Увечері - виступ неймовірно популярних українських виконавців: гурт "Антитіла" на чолі з Тарасом Тополею, співачка Alyosha виконає популярні хіти та нові пісні, молодіжні та драйвові хлопці з гурту "Каблуками по брусчастке", які були учасниками 8-го сезону Х-фактору.

 

Наприкінці заходу Кривий Ріг дізнається імена переможців розіграшу, які поїдуть до Європи, Трускавця, Ворохти чи отримають сертифікати (1500 грн.) на туристичні продукти.

Щоб стати учасниками розіграшу призів, необхідно під час заходу зібрати 500 "євриків" та обміняти їх на лотерейний квиток.

 

Про всі новини заходу дізнавайтесь у Facebook: https://www.facebook.com/eurodaysKR, Instagram: https://instagram.com/euro.fest, Telegram:  t.me/EUROFEST_KR.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: