20 жовтня – День кухаря. Цікаві факти про кулінарів
Професійний кухар як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Небагато кухарів можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом із нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця і домашнім приготуванням.
Цікаві факти до професійного свята
Білий кухарський ковпак з’явився лише у XVIIІ столітті за наказом англійського короля Георга II. Просто монарху набридло виловлювати зі страв волосся свого улюбленого кухаря.
У Стародавньому Римі відбувалися повстання кухарів, представники цієї професії брали під контроль цілі міста.
В японських ресторанах жінок не допускають до приготування суші і десертів. Через те, що температура їхніх рук на 2 градуси вища ніж у чоловіків.
Кулінарія — так звали десяту музу, покровительку кухарської справи в Стародавньому Римі.
Помічник кухаря, кухар, старший в зміні, су-шеф, шеф-кухар, ресторатор (власник власного ресторанного бізнесу) — це стандартний кар’єрний шлях кухаря, який в середньому займає 7-10 років.
Рубці для кухарів неминучі. Крім того, варто попрощатися з чутливістю пальців – після численних опіків та порізів нервові закінчення на подушечках пальців перестають функціонувати.
Основа робочого дня: миття, чистка, нарізки, маринування, відварювання та підготовка продуктів у різний спосіб, бо 98% будь-якої страви — це заготовки, приготування яких займає години.
Джерела: volynua.com, school-food.dp.ua
Фото на прев’ю з мережі Інтернет.
«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»
8 листопада – Міжнародний день піаніста. Цікаві факти про піаніно
19 листопада – Міжнародний чоловічий день. Цікаві факти про сильну стать
11 січня – Всесвітній день «дякую». Історія свята та цікаві факти