20 жовтня – День кухаря. Цікаві факти про кулінарів

СВЯТО
20.10.20 - 16:11

Сьогодні кулінари всього світу відзначають своє професійне свято — День кухаря, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.

Професійний кухар як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Небагато кухарів можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом із нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця і домашнім приготуванням.

 

Цікаві факти до професійного свята

 

Білий кухарський ковпак з’явився лише у XVIIІ столітті за наказом англійського короля Георга II. Просто монарху набридло виловлювати зі страв волосся свого улюбленого кухаря.

 

У Стародавньому Римі відбувалися повстання кухарів, представники цієї професії брали під контроль цілі міста.

 

В японських ресторанах жінок не допускають до приготування суші і десертів. Через те, що температура їхніх рук на 2 градуси вища ніж у чоловіків.

 

Кулінарія — так звали десяту музу, покровительку кухарської справи в Стародавньому Римі.

 

Помічник кухаря, кухар, старший в зміні, су-шеф, шеф-кухар, ресторатор (власник власного ресторанного бізнесу) — це стандартний кар’єрний шлях кухаря, який в середньому займає 7-10 років.

 

Рубці для кухарів неминучі. Крім того, варто попрощатися з чутливістю пальців – після численних опіків та порізів нервові закінчення на подушечках пальців перестають функціонувати.

 

Основа робочого дня: миття, чистка, нарізки, маринування, відварювання та підготовка продуктів у різний спосіб, бо 98% будь-якої страви — це заготовки, приготування яких займає години.

 

Джерела: volynua.com, school-food.dp.ua

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: