21-річна криворожанка організовувала метадонові закладки на Харківщині

КРИМІНАЛ
01.06.20 - 11:13

Поліцейські Харкова припинили діяльність наркоугруповання, організованого 21-річною мешканкою Кривого Рогу. Четверо зловмисників збували метадон у Харкові шляхом «закладок», - повідомляє поліція.

Торік у грудні до Управління протидії наркозлочинності надійшла інформація про те, що група осіб збуває метадон за ціною 400 грн за дозу. Перерахування грошей за «товар» клієнти здійснювали на електронні гаманці.

 

Організувала злочинний бізнес 21-річна мешканка Кривого Рогу. Жінка завербувала ще трьох харків’ян. Також вона виконувала роль оператора - телефоном приймала замовлення від «покупців» та після отримання грошей давала вказівку робити «закладки» за певними адресами.

 

41 і 44-річні жінки виконували роль «закладників», а 48-річний чоловік на власному автомобілі перевозив наркотики та зловмисниць. За свою працю за кожну поїздку він отримував грошові кошти в сумі 500 гривень та 2 дози метадону.

 

29 травня 21-річна організаторка угруповання залишила оптову закладку метадону на території Полтавської області, про що повідомила своїх співучасників. Зловмисники на автомобілі виїхали до Полтавської області, щоб забрати наркотичну речовину та перевезти її до Харкова для подальшого збуту в роздріб та дрібно-оптовими партіями.

 

30 травня на блокпосту «Валки» поліцейські зупинили автомобіль «Chevrolet Aveo» під керуванням 48-річного зловмисника. В салоні автівки також знаходились 41 і 44-річні жінки. Поліцейські виявили та вилучили 106 доз метадону приблизною вартістю за цінами «чорного ринку» 55 тисяч гривень та мобільні телефони вказаних осіб.

 

Вилучили мобільні телефони, сім-картки, планшетний комп’ютер, банківські картки, грошові кошти в сумі 5000 грн. Автомобіль вилучили для подальшого накладення арешту.

 

Водій транспортного засобу та дві його пасажирки затримані. 

 

Того ж дня у Кривому Розі поліцейські затримали 21-річну організаторку наркоугруповання. Вирішують питання про обрання запобіжного заходу та повідомлення жінці про підозру.

Санкцією статті передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Фото поліції.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: