22 лютого в Кривому Розі відбудеться велика туристична подія - «Ярмарок екскурсій»

ЦІКАВО
07.02.20 - 12:09

22 лютого в Кривому Розі відбудеться велика туристична подія - «Ярмарок екскурсій».

У Кривому Розі запланована низка заходів, присвячених міжнародному Дню екскурсовода.

 

«Ярмарок екскурсій» - туристична виставка та безкоштовні подорожі містом. Організатором заходів виступає Інститут розвитку міста спільно з управлінням економіки виконкому Криворізької міської ради.

 

Урочисте відкриття «Ярмарку екскурсій» відбудеться 22 лютого о 13:00 у ТРК «Сонячна галерея».

 

З 13-ї до 19-ї години у приміщенні комплексу працюватимуть шість локацій. Найбільша – «Територія туризму», де криворізькі гіди, промислові підприємства та музеї презентуватимуть свою діяльність.

 

На виставці кафедри геології та прикладної мінералогії КНУ гостям запропонують роздивитися криворізькі мінерали до найдрібніших деталей під мікроскопом. А представники музею цікавої науки «Знаніум» покажуть неймовірні експерименти, як можна притягнути блискавку власними силами, та розкажуть, що таке “вжиткова фізика”.

 

На локації Інституту розвитку міста містяни зможуть побувати на віртуальних екскурсіях завдяки окулярам віртуальної реальності, в яких туристичні об’єкти показані у форматі VR360. Приміром, за п’ять хвилин можна здійснити подорож на коксохімічне виробництво, поглянути на лиття сталі, виготовлення сталевого дроту у цехах «АрселорМіттал Кривий Ріг» або дізнатися, як видобувають залізну руду у шахті та кар’єрі.

 

У «Мистецькому просторі» проводитимуть майстер-класи для дітей та дорослих. У «Творчому кварталі» розмістять виставки художніх та фоторобіт.

 

Різноманітні розваги для малечі – конкурси, розмальовки, туристичний твістер - підготували у «Дитячому просторі».

 

Цьогоріч у програмі заходу з’явиться новий напрямок - «Ярмарковий лекторій». На гостей чекатимуть презентації туристичних маршрутів містом, лекції з краєзнавства, цікаві історії про подорожі. Лекторій працюватиме з 15-ї до 18-ї години.

 

Одна з локацій буде присвячена пам’ятній даті в історії нашого міста - 76-річчю з дня визволення Кривого Рогу від нацистських окупантів.

 

У програмі заходу також заплановані 11 автобусних та пішохідних екскурсій найпопулярнішими туристичними маршрутами міста: на копер шахти «Ювілейна», до оглядового майданчика та музею Південного ГЗК, на прокатне виробництво «АрселорМіттал Кривий Ріг», у «Долину різнокольорових пагорбів», «У гості до Харіних» та інші.

 

Участь у подорожах безкоштовна, за попередньою реєстрацією на сторінці «Кривий Ріг туристичний» у Facebook.

 

Напередодні «Ярмарку екскурсій», 21 лютого, у Студхабі проведуть тренінг «Створення туристичного продукту міста» для місцевих гідів та нагородять кращих екскурсоводів та представників галузі промислового туризму.

 

 

Фото ІРМ та Юрія Самойлова.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: