3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном та 850 грн.штрафу. У Кривому Розі винесли вирок автомайданівцю

КРИМІНАЛ
25.04.19 - 13:29

Сьогодні у Дзержинському районному суді Кривого Рогу оголосили вирок місцевому автомайданівцю, скандально відомому Антону Кравченку. 

Суд визнав Кравченка винним у вчиненні тілесних ушкоджень. Судовий розгляд тривав за трьома епізодами - двома за ст. 125 ч.1 та одним за ст. 345 ч. 2.

 

Вироком, зачитанним суддею Наталією Вікторович, винному призначили штраф у 850 грн та 3 роки позбавлення волі (з випробувальним терміном у 2 роки).

Таким чином, Кравченко поки не відбуватиме покарання у місцях позбавлення волі.

 

Протягом цих двох років громадянин зобов'язаний відмічатися у райвідділі поліції за місцем проживання та не має права виїжджати з країни.

 

У випадку подальшого порушення Кримінального кодексу, покарання у вигляді позбавлення волі набуде чинності.

 

Судовий розгляд справи Кравченка тривав близько двох з половиною року. 

Нагадаємо, у жовтні 2015 року ДП "Криворізьке лісове господарство" виконувало планові роботи. Вирубка лісу здалася Кравченку незаконною, тож він знімав процес на відео. Працівник лісгоспу намагався завадити зйомці, тоді криворіжець скористався газовим балончиком, розпиливши газ в обличчя чоловіка.

 

24 листопада у складі автоколони автомайданівець прибув на площу Молодіжну. Активісти голосно викрикували гасла у мегафон. Одна з очевидиць події попросила їх припинити.  

Тоді Кравченко направив мегафон на жінку і розбризкав їй в обличчя газ із балончика. Цей епізод теж був кваліфікований судом як умисне нанесення тілесних ушкоджень

 

2 грудня 2015 року відбувалась безстрокова акція біля міськради проти результатів виборів мера. Співробітники поліції забезпечували громадський порядок.

Два сержанти поліції саме несли службу, коли о 22:05 надійшло анонімне повідомлення про замінування будівлі виконкому. 

 

Коли з приміщення здійснювали евакуацію, Кравченко разом із групою людей поводились зухвало, нецензурно висловлювались та намагались увірватися до будівлі міськради.

Автомайданівець хапав сержанта руками, а також газовим балончиком бризкав в обличчя. У всіх постраждалих були зафіксовані хімічні опіки шкіри обличчя. 

 

Свою вину підсудний у повному обсязі не визнав. Він заявив, що переконливих доказів його вини немає.

За словами Антона Кравченка, лісників він знімав на відео у якості кореспондента газети "Кривий Ріг вечірній". Тому вважає, що з його боку це була самооборона. 

Щодо нападу на жінку біля пам'ятника козаку Рогу, Кравченко пояснив, що розпилив балончик, "щоб освіжити ротову порожнину".

На думку підсудного, сльозогінний газ не спричиняє тілесних ушкоджень і не несе шкоди для здоров'я.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: