3,5 року триває суд над прийомними батьками спаленої криворізької дівчинки Аміни Менго

КРИМІНАЛ
22.01.21 - 16:23

Сьогодні у Дзержинському райсуді відбулося засідання у резонансній справі 6-річної Аміни Менго, прийомних батьків якої підозрюють у нарузі над її тілом (труп дівчинки розчленували, спалили у духовці, а рештки втопили у ставку).

Сьогоднішнє засідання тривало дві з половиною години. 

 

Через хворобу, до суду не з’явився адвокат потерпілої сторони - бабусі дівчинки, Елли Менго. А прокурора Олексія Пустоварова замінила його колега Олена Велегура. Адвокатка обвинувачених Оксана Рагозіна заявила відвід одному з документів і відео, долучених до справи. Мова йде про пояснення одного з обвинувачених, надані у слідчому відділі. Однак суддя Вікторович зазначила, що це клопотання розглядали на минулому засіданні з іншим адвокатом.

"Адвокатка Рагозіна трохи лукавить, - прокоментувала нашим журналістам суддя Наталія Вікторович. - У другому томі на аркуші справи №101 є протокол про надання доступу до матеріалів досудового слідства від 20 вересня 2017-го року. Окремим документом іде оптичний диск. Оптичний диск – це не речовий доказ, постанови щодо визнання його речовим доказом немає. Він був вшитий, пронумерований і наданий адвокату Рагозіній для ознайомлення".

 

Нагадаємо, судова тяганина у справі спаленої дитини триває вже 3,5 року, від літа 2017-го. 

 

Як ми повідомляли, протягом судового процесу відбулося вже понад 10 відводів суддів та інших учасників - змінюються адвокати, прокурори, судді, але до вироку справа й досі не наблизилась. 

 

6-річну Аміну виховували в родині прийомних батьків - подружжя К., оскільки біологічна мати була позбавлена батьківських прав, а бабуся не могла опікуватись онукою через інвалідність. Про зникнення дівчинки стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки заявили правоохоронцям, що вона нібито вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го  правоохоронці підтвердили, що знайдені в річці  рештки належать розшукуваній дівчинці. Відтоді чоловіка й дружину, які були прийомними батьками Аміни, звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ.

 

Потерпілою стороною була визнана рідна бабуся Аміни, Елла Менго. Вона прагне справедливого покарання для винуватців трагедії.

Як ми писали, через тривалу тяганину, поховати тіло дитини, вірніше те, що від нього залишилось, рідні змогли лише в червні 2020 року, за три роки після віднайдення її спалених решток. 

 

Наступне судове засідання призначене на 16 лютого.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: