5-річному Тимуру, якого збила вантажівка, рятують ніжку в Дніпрі. Потрібні донори крові!

ВАЖЛИВО
13.12.21 - 12:03

Як ми писали, 5-річний Тимур Варченко, який потрапив разом із матір’ю під колеса вантажівки, продовжує лікування у Дніпрі. Зараз хлопчик почувається значно краще. Лікарі роблять усе можливе, щоб урятувати його ніжку. Але для кожної операції потрібен запас донорської крові, якої в лікарні катастрофічно не вистачає.

10 грудня в обласній дитячій клінічній лікарні Тимурчику зробили другу операцію на правій ніжці. Все пройшло успішно. Стан хлопчика значно покращився, і з реанімації його перевели до хірургічного відділення. 

 

«Тимурчику тут подобається. Зручніший матрац і кращий вид із вікна. У сина вже виходить самостійно сидіти, правда, недовго, і спираючись на ручки. Краще тримає голову. Рухи руками стали більш сконцентрованими та правильними. Дуже плакав за мамою, дуже сумує. З нами почав працювати психолог», - поділився на своїй Фейсбук-сторінці батько хлопчика, Євген Варченко. 

 

Сьогодні Тимуру мають провести чергову операцію. А далі – ще довготривале лікування й відновлення. 

 

 

«Поки що невідомо, скільки часу ми проведемо в лікарні. Потрібно врятувати ніжку, вирізати все непотрібне, зростити кістку, пересадити шкіру з лівої ніжки, витягнути апарат, потім гіпс. Але в нас гарний настрій, гарне самопочуття, ми добре їмо і готові до сьогоднішньої чергової перемоги», - пише Євген Варченко.

 

 

Проблемою залишається дефіцит донорської крові. На попередні операції вже використали запас крові 10 донорів. Скільки ще хлопчику знадобиться крові, невідомо. А в медзакладі  її катастрофічно не вистачає. Наразі обласна дитяча клінічна лікарня має заборгованість перед Банком крові у 800 донорів.

 

«Лікарня щоразу просить для операції певну кров, отримує, але донори не приносять її назад (з різних причин). І при наступному запиті банк уже вирішує: кому дати кров, а кому ні. Якщо не поповнювати наявність через донорів, то й давати, власне, нічого», - розповів Євген Варченко.

 

 

Батько хлопчика дякує всім небайдужим за допомогу, зокрема тим, хто став донором. Щоб знати, скільки людей здали кров саме для Тимура, чоловік просить надсилати йому фото довідок.

 

 

«Для звітності, прошу мені у Вайбер, на номер 0687644484, скидати фото, що ви здали кров саме для Варченка Тимура, в Банк Крові в м. Дніпро», - пише Євген.

 

 

 

Здати кров для Тимура Варченка можна лише в Банк крові в м. Дніпро, за адресою: проспект Богдана Хмельницького, 17.  Заклад працює з понеділка по п’ятницю, з 8:00 до 13:00. За детальною інформацією можна звернутися за номером 068 764 44 84 – батько Тимура, Євген Варченко.

 

 

Реквізити банківських карток для допомоги:

 

 

(Варченко Євген Анатолійович)

 

ПриватБанк:

 

5168 7451 1537 3034

 

МоноБанк:

 

4441 1144 4371 4488

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: