5 тисяч - замість "пакунків малюка". Як їх отримати батькам?

ВАЖЛИВО
31.07.20 - 14:11

Бебі-бокси більше не видаватимуть. Кабмін запроваджує виплату 5-ти тисяч гривень на новонародженого замість видачі "пакунків малюка".

Ці кошти можна отримати на спеціальний рахунок у ПриватБанку. Батьки зможуть на ці гроші самостійно купувати товари для дитини. Будуть встановлені роздрібні точки, в яких можна придбати на ці гроші лише визначені товари.

 

Щоб отримати компенсацію, треба звернутися до ПриватБанку, укласти з ним договір. Банк відкриє рахунок зі спеціальним режимом використання та видасть спеціальну соціальну картку.

 

Далі треба звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання (перебування) із заявою та пакетом документів протягом 12-ти місяців з дати народження дитини.

 

Будуть потрібні такі документи: копія свідоцтва про народження дитини; копія довідки на постійне проживання, посвідчення біженця, довідки про звернення за захистом в Україні, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту (для іноземців та осіб без громадянства);

 

копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; копія рішення про встановлення опіки; копію рішення про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя; довідка з пологового будинку про неотримання одноразової допомоги "пакунок малюка" (у разі народження немовляти у пологовому будинку у 2020 році).

 

Заяву та документи можна подати в електронному вигляді.

 

Гроші можна витрачати самостійно протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини для придбання дитячих товарів (підгузки, серветки, дитячий одяг, взуття, харчування, посуд, іграшки, текстиль для дітей – рушники і ковдри) і товарів для породіллі.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: