7 км дороги на південь від Кривого Рогу зроблять за технологією укочуваного цементобетону

АКТУАЛЬНО
16.09.20 - 12:18

7-кілометрова ділянка дороги на південь від Кривого Рогу (Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя) буде капітально відремонтована за технологією укочуваного цементобетону. Крім цього, замість щебеневих матеріалів будуть використані металургійні шлаки.

Таке покриття здатне витримати навантаження від габаритних транспортних засобів, - кажуть в Укравтодорі.

 

Застосування шлакових матеріалів дозволить підвищити рівень локалізації дорожнього будівництва, значно покращить екологічну ситуацію в регіоні та здешевить виконання робіт, - переконують дорожники.

 

Дніпропетровська область – одна з лідерів металургійного виробництва та використання промислових відходів у будівництві доріг у 2020 році. Подібні технології активно практикували у 70-х роках минулого століття, до яких нині повертаються.

 

До кінця року у будівництві доріг державного значення планується використати близько 500 тисяч кубометрів металургійних шлаків, вже використано більше 100 тисяч.

 

Деталі тендеру: роботи з проведення експертизи проєктної документації по об’єкту «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 132+736- км 140+056, Дніпропетровська область» (71310000-4 Консультаційні послуги у галузях інженерії та будівництва). Очікувана вартість: 285 642 гривень. Термін подання пропозиції консультаційних послуг у галузях інженерії та будівництва означеної ділянки – 16 вересня 2020 року, строк надання послуг: 31 грудня 2020.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: