Агов, слюсарі, зварники, кондитери! У Кривому Розі проводять відбір Всеукраїнського конкурсу

КОНКУРС
06.11.19 - 12:19

У Кривому Розі стартував І відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine – 2019, який проходитиме по 8 листопада.

Це наймасштабніше змагання з робітничих професій серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів та молодих працівників віком від 18-ти до 24-х років.

 

«Нам дуже приємно, що саме Кривий Ріг обрали для проведення регіонального відбору конкурсу WorldSkills Ukraine – 2019. Радий бачити у цьому залі стільки талановитих, перспективних, працьовитих молодих людей. Ви – наша гордість, надія, рушійна сила й майбутнє України. Ми створюємо всі умови для підтримки креативної молоді, сприяємо формуванню в учнів інтересу до робітничих професій. Саме тих професій, які потрібні нашому промисловому місту», – звернувся до конкурсантів міський голова.

 

Worldskills Ukraine – частина міжнародного конкурсу, відомий майже 70 років. Ці змагання проводять у 74-х країнах світу. У 2016 році Україна стала членом Worldskills International.

 

Сам конкурс проходить у два етапи: відбірковий та фінальний. Участь у регіональному відборі беруть більше 80-ти учасників, які представляють різні куточки Дніпропетровщини. Протягом трьох днів їх чекають професійні змагання за 9-ма окремими напрямами. Конкурсанти демонструватимуть свої професійні навички, виконуючи практичні завдання в умовах обмеженого часу. Журі оцінюватиме майстерність учасників у обслуговуванні залізничного транспорту, зварювальних, електромонтажних, слюсарних і токарних роботах, транспортуванні вантажів, водних технологіях, експлуатації важкої техніки, кладці цегли, кулінарному та кондитерському мистецтвах.

 

«Регіональні відбіркові тури створюють прозорі та рівні умови для проведення турніру в Україні, переможці якого будуть представляти нашу державу на WorldSkills International. І як показав досвід минулих років, сотні хлопців та дівчат завдяки конкурсу зарекомендували себе перед роботодавцями та отримали квиток у професійне майбутнє саме вдома, в Україні», – наголосила директор департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.

 

Захід організовує Міністерством освіти і науки України, за підтримки генерального партнера конкурсу WorldSkills Ukraine – 2019 компанії «Метінвест».

 

У Запорізькій області І етап вже відбувся у жовтні, з 13 по 15 листопада пройде в Донецькій області, в Маріуполі.

 

Фото - пресслужби Тернівського виконкому

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: