Активні парки: у Кривому Розі встановили перший в області комплекс за президентським проєктом

БЛАГОУСТРІЙ
23.07.21 - 16:07

У парку імені Гагаріна відкрився «Активний парк» - спортивна локація, створена в межах проєкту, який ініціював президент Володимир Зеленський.
 

Різнорівневі турніки та паралельні бруси – для силових вправ. Лавка – для підтримання м'язів у належному тонусі. Шведська стінка, аби розвивати гнучкість. Сходи для витривалості та майданчик для занять фітнесом. Весь комплекс – на свіжому повітрі. Ціле спортивне містечко для прихильників здорового способу життя. Такі активні місця у парках передбачено відкрити в усіх областях – за президентським соціальним проєктом. 

 

«Дніпропетровська обласна адміністрація підтримує ініціативу Президента - такі локації будуть відкриті по всій області, у кожній тергромаді і місті. Ми – велика область, і тому мешканці повинні мати достатньо велику кількість точок доступу до таких активних зон. Кривий Ріг перший стартує з цією програмою, і мешканці вже мають можливість ознайомитися з цією локацією», - прокоментувала Ольга Горб, заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Все устаткування в «Активному парку» має QR-коди. За допомогою смартфона можна переглянути відеоуроки із вправами різного рівня складності. 

«Кривий Ріг є одним із лідерів в Україні за кількістю спортивних майданчиків. Це позиція нашого мера: люди будь-якого віку і статури повинні мати можливість займатись фізичною культурою та спортом. Це дійсно унікальний проєкт, завдяки QR-коду та сучасним технологіям будь-хто може прийти, завантажити відео та фактично провести тренування разом з олімпійськими чемпіонами – українськими зірками. Ми створюємо нові можливості для криворіжців, щоб вони займались спортом та покращували своє здоров’я», - наголосив Сергій Мілютін, заступник міського голови.

Спортивний майданчик готовий прийняти як новачків, так і професійних спортсменів.

Інструкторка з фітнесу Тамара Куцевол зауважила, що на такому майданчику можуть займатись і діти, і дорослі. Люди з будь-яким рівнем підготовки зможуть підібрати собі різні вправи.  

«Цей майданчик встановлений за програмою Президента. Ми з перших днів його монтажу побачили, що він дійсно працює. І на другий день люди стали приходити й займатись тут. Підносять смартфон і цікавляться, які вправи можна виконувати», - розповів Сергій Логінов, заступник голови Центрально-Міської райради.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: