Alina Pash - на Євробачення, Kalush Orchestrа - у суд? На нацвідборі спалахнув скандал

РЕЗОНАНС
13.02.22 - 8:50

 Alina Pash стала переможницею національного відбору на Євробачення-2022 — вона представлятиме Україну в італійському Турині з піснею «Тіні забутих предків».

Аліна отримала найбільше балів підтримки від журі та глядачів — 15 (вісім від журі та сім від глядачів).

Друге місце у відборі посіли Kalush Orchestra - 14 балів (6 від журі і 8 від глядачів), а третє - Wellboy - 13 балів (7 від журі і 6 від глядачів).

 

Судді були більше прихильні до Alina Pash, а глядачі - до Kalush Orchestra.

 

Без зашквару не обійшлося

Підрахунок голосів відбувся зі скандалом. Ведучий кілька разів помилявся в оголошенні балів - три чи чотири рази змінював гурти, які отримали найменшу кількість. Дані змінювались так радикально, що це викликало здивування у виконавців. При цьому у ведучого був листочок з вісьмома гуртами і балами навпроти них.

Врешті, електронне табло підрахунку перестало працювати, і журі підраховувало бали на папірці після оголошення ведучим цифр.

 

Після оголошення переможців, представники гурту Kalush Orchestra вимагали від члена журі Ярослава Лодигіна роз'яснення, чому голоси глядачів розподілили саме таким чином. Гурт висловив сумнів у прозорості нарахування балів. Дискусія відбулась на брифінгу після концерту.

 

Нагадаємо, усього у фіналі українського відбору Євробачення змагались 8 виконавців. Це Barleben, Cloudless, Michael Soul, Our Atlantic, Alina Pash, Kalush Orchestra, Roxolana, Wellboy.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: