Американка пожертвувала тіло покійного чоловіка науці, але з його розтину зробили платне "шоу"

РЕЗОНАНС
11.11.21 - 12:33

Удова 98-річного Девіда Сондерса з Луїзіани, який помер від ускладнень COVID-19, погодилася віддати тіло покійного чоловіка науковцям для досліджень. Але жінка не знала, що його розтин буде публічним, а на перегляд продаватимуть квитки від 100 доларів.

92-річна вдова сказала, що востаннє бачила свого чоловіка, коли той помер у лікарні, а його тіло доставили до похоронного бюро.Спершу вона хотіла пожертвувати тіло свого чоловіка ㅡ 98-річного ветерана Другої світової війни Девіда Сондерса ㅡ медичній школі Університету штату Луїзіана. Але там її заявку відхилили, оскільки він помер від інфекційної хвороби.

 

Тоді вона звернулася до похоронного бюро Батон-Руж, а там її скерували до Med Ed Labs ㅡ організації, яка співпрацює з компаніями, що займаються медичними та хірургічними дослідженнями. 

 

Проте згодом з'ясувалося, що тіло чоловіка використали для публічного розтину, а потрапити на цей захід можна було, придбавши квиток від 100 до 500 доларів. Захід рекламували як семінар із анатомії. Сама вдова могла б і не дізнатися про цей захід, якби його не відвідав журналіст. Так, телеканал King 5 News опублікував кадри, як учасники заходу, сидячи в залі готелю за кілька метрів від операційного столу, спостерігають за розтином. Загалом розтин відвідали приблизно 70 людей.

 

Жінка заявила, що тіло її чоловіка використали не для науки, а просто для показу.

 

«П’ятсот доларів за місце для перегляду — це не наука, а комерція», — сказала вона.

 

Джеремі Сіліберто, засновник Death Science,відповів, що його метою було «створити досвід для людей, які зацікавлені більше дізнатися про анатомію людини». У поліції прокоментували, що детективи дійшли висновку: хоча розтин, можливо, порушив цивільне законодавство, про кримінальне порушення не йдеться.

 

 

Джерела: NBC NewsThe New York Times, Громадське

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: