АМКР VS СБУ. "АрселорМіталл Кривий Ріг" відповів на звинувачення в ухиленні від сплати податків

КОМЕНТАР
18.11.21 - 14:11

Як ми писали, в Офісі генерального прокурора та СБУ заявили, що фінансового директора підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" підозрюють в ухиленні від сплати податків на 2,2 млрд грн. У нього вдома СБУ провела обшуки.

На АМКР відкинули ці звинувачення, поскаржившись на систематичний тиск з боку українських державних органів.

 

"СБУ звинувачує «АрселорМіттал Кривий Ріг» у неповній виплаті рентної плати за користування надрами у 2015-2019 роках. Справа залишається незакритою з жовтня 2020 року. Компанія завжди відкидала ці звинувачення і не розуміла, чому податковий спір розслідує СБУ, а не Державна фіскальна служба. «АрселорМіттал Кривий Ріг» оскаржила необґрунтовані звинувачення, які стали підставою для цієї кримінальної справи. Ще 4 листопада 2021 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь компанії, знявши всі звинувачення. Враховуючи, що на даний момент до компанії немає питань щодо цього спору, «АрселорМіттал Кривий Ріг» не може зрозуміти, на яких підставах відбувся сьогоднішній обшук", - йдеться в коментарі "АрселорМіттал Кривий Ріг".

 

У компанії запевняють, що переглянули свої процедури зі сплати податків з урахуванням чинного закону та судової практики, щоб привести їх у повну відповідність підходу, який використовується іншими гірничодобувними компаніями.

 

"Після приватизації криворізького промислового гіганта 16 років тому, компанія неодноразово зверталася до уряду України з проханням створити рівні умови для всіх підприємств. Проте протягом кількох останніх років правоохоронні та контролюючі органи закидають компанію надуманими звинуваченнями, жодне з яких на даний момент не було підтверджено результатами судових розглядів. «АрселорМіттал Кривий Ріг» вважає сьогоднішні дії СБУ черговим прикладом необґрунтованої ворожості до міжнародної компанії, яка вже інвестувала 10 мільярдів доларів в економіку України", - офіційно прокоментували на АМКР.

 

Постійними претензіями держорганів та силовиків до підприємства обурився і власник "АрселорМіттал Кривий Ріг" - бізнесмен Лакшмі Міталл, поставивши відповідні запитання безпосередньо Офісу Президента України.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: