«АрселорМіттал Кривий Ріг» планово спалює незатребуваний коксовий газ: підприємство прокоментувало задимлення

ОФІЦІЙНО
31.05.19 - 14:43

У період планових ремонтів «АрселорМіттал» спалює незатребуваний коксовий газ, – коментують ситуацію із задимленням на офіційній сторінці підприємства у Facebook.

«У даний час «АрселорМіттал Кривий Ріг» проводить ряд великих планових ремонтів обладнання 9-ї доменної печі, першого блюмінга і газопроводу змішаного газу. У зв’язку з цим, обсяги металургійного виробництва знижені, і на коксохімічному переділі утворюється незатребуваний очищений коксовий газ. Він спалюється на газоскидних пристроях коксохімвиробництва, – «свічці» – відповідно до вимог нормативно-правових актів роботи коксохімічних підприємств України і дозвільних документів», – пояснюють у на сторінці.

 

Обсяг очищеного палива, яке спалюється, у півтори рази нижче допустимої межі. Проте візуально жителі міста можуть спостерігати горіння на «свічці», яке передбачене технологією виробництва коксу.

 

Спалюваний очищений коксовий газ за кількістю і складом ідентичний тому, який раніше використовували в якості енергоносія на об’єктах металургійного виробництва, які зараз перебувають на ремонті.

 

Після закінчення ремонтних робіт, у другій половині червня, криворіжці зможуть спостерігати візуальне зменшення ефекту процесу спалювання газу.

 

Як ми сьогодні писали, матеріали за фактом задимлення планують направити до прокуратури і Держекоінспекції.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: