«АрселорМіттал Кривий Ріг» замовив лінійні прискорювачі для нового онкоцентру. Відео

ЗДОРОВ'Я
12.04.21 - 10:53

«АрселорМіттал Кривий Ріг» заявив, що обрав на тендері постачальника лінійних прискорювачів – основного радіологічного обладнання для нового онкоцентру.

Два лінійні прискорювачі Versa HD виготовить на спецзамовлення для криворізьких онкологів компанія Elekta Ltd. (Великобританія) - провідний світовий розробник технологій у боротьбі з раком. На придбання двох апаратів нового покоління «АрселорМіттал Кривий Ріг» витратить близько 4,2 млн євро. Про це повідомили у пресслужбі компанії. 

 

Сучасні лінійні прискорювачі об'єднують новітні методики лікування: стереотаксичну променеву терапію (SBRT) та стереотаксичну радіохірургію (SRS). Вони полягають у точному підведенні необхідної дози іонізуючого випромінювання до клітин пухлини, знижуючи ризик і побічні ефекти для пацієнта.

 

Процедура опромінення на новітньому обладнанні відбувається швидше та точніше – пацієнт отримує необхідну дозу опромінення з мінімальним впливом на навколишні здорові тканини. Лікарі отримають більше можливостей лікувати складні пухлини, а відділення зможе допомагати більшій кількості пацієнтів.

 

Завдяки тому, що в онкоцентрі буде два лінійні прискорювачі, лікування буде безперервним. У разі технічних проблем на одному з апаратів, інший буде працювати.

 

Зараз «АрселорМіттал Кривий Ріг» узгоджує умови імпорту дороговартісного обладнання з офіційним представником компанії-виробника.

 

Нагадаємо, згідно з Меморандумом про співпрацю між Комітетом з питань здоров'я нації Верховної Ради, Дніпропетровською обласною держадміністрацією і облрадою, міськрадою Кривого Рогу та АМКР,  компанія «АрселорМіттал» інвестує у створення нового онкологічного центру 15 мільйонів євро.

 

 

Відео «АрселорМіттал Кривий Ріг»- нижче. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: