АрселорМіттал Кривий Ріг зупинить найбільшу в Європі доменну піч №9

КОМЕНТАР
15.07.21 - 10:00

Легендарна доменна піч №9 готується до зупинки, аби «омолодитися» ще на декілька десятків років, - офіційно заявили на АрселорМіттал Кривий Ріг. 

"Ця красуня заввишки з 35-поверховий будинок. Вона виробляє більше половини всього чавуну на комбінаті - 9 200 тонн на добу. Після перебудови піч видаватиме до 12 500 тонн на день, і буде споживати не тільки агломерат, але й окатиші – продукт нової фабрики огрудкування, - йдеться в повідомленні АМКР. - Комплексна модернізація ДП-9 дозволить їй ефективно відпрацювати наступні 20 років. Замість дороговартісного природного газу використовуватимуть пиловугільне паливо. Сумарна витрата палива – газу, вугілля та коксу – знизиться, й відповідно собівартість чавуну буде меншою".

 

На підприємстві кажуть, що після оновлення загальний обсяг викидів пилу на «дев’ятці» суттєво знизиться завдяки новій системі аспірації та сучасній газоочистці. Нова газоочистка дозволить збільшити ефективність очищення доменного газу до 5 мг/Нм3. Цей газ буде використовуватися у якості палива на підприємств. На реконструкцію найбільшої в Європі доменної печі Арселор спрямує приблизно 270 мільйонів доларів. Реалізувати проєкт на підприємстві планують до кінця 2023 року.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: