"АТО - курорт для хлопчиків, піонертабір, де вони кайфують, що втекли від дружин", - у мережі вибухнуло інтерв'ю Арестовича

КОМЕНТАР
15.09.21 - 14:29

У соцмережах знову вибухнув скандал довкола висловлювань одіозного радника голови Офісу президента і спікера Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича.

У ТікТок з'явилось його інтерв'ю 2017 року, в якому він заявляв, що АТО - це насправді "курорт для хлопчиків, великий піонертабір, а те, що в АТО страждають і гинуть чоловіки, це великий міф". 

 

За словами радника ОПУ, бійці на фронті кайфують, бо вирвалися далеко від дружин, родин і тещ.

 

"Свідомість там ясна й проста, там степ і вітер, чоловіки смажать м'ясо, живуть по-козацьки. Коли війна закінчиться, вони за нею жалітимуть, я вас запевняю. Звісно, там є втрати, але чоловіча скорбота і жіноча скорбота - зовсім різні. Якщо убили бійця, то 12 розгніваних чоловіків думають, як помститися. А жіноча скорбота - то сльози, соплі, "до якої ж пори гинутимуть наші хлопці?" Коли на мирній території всі гуляють, насолоджуються безвізом, а в АТО когось убивають, то відбувається проєкція почуття вини. Це ігрища, маніпуляції колективним несвідомим: ах, там же когось убили, то й ми тут так страждаємо, так співчуваємо. Насправді, на Донбасі триває ледача перестрілка, зберігається паритет, обидві сторони намагаються не чіпати одна одну. І лише час від часу та сторона вирішує "постріляти укропів", і тоді наші відповідають", - заявив журналістці Арестович.

 

Скандальне, хоч і не свіже, інтерв'ю прокоментував колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він вважає, що інтерв'ю Арестовича змушує сумніватися в його психічному здоров'ї. 

 

"З медичної точки зору у даної особи є підозра на психічне захворювання. З політичної - цей суб'єкт не має жодного морального права бути спікером ТКГ", – переконаний Степанов

Він додав, що за сім років російсько-української війни загинули понад 15 000 людей, а подібні представники в дипломатичних делегаціях тільки ганьблять їхню пам'ять

 "Цікаво, якими ще перлами має ще шокувати нас це чудо, щоб наша влада усвідомила токсичність цього шкідника?" – резюмував ексголова МОЗ.

 

Його думку розділило чимало дописувачів соцмереж, а ЗМІ вже розтягли на "цитати". 

 

Фрагмент відео з каналу "Апостроф TV" - за посиланням.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: